Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Blir väldigt tråkigt när familjer far illa”

Senaste avsnittet av ”Spotklubben”, allt om CL och PGA.
Jörgen Wahlberg sparkas av Timrå IK. Foto: BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Timrå sparkar klubbchefen Jörgen Wahlberg på grund av ”olika syn på affärsmoral och etik”.

Klubben kommer även att göra en polisanmälan.

– För både vår och Jörgens skull får polisen titta på det och se om något har skett som han kan dömas för, säger klubbens ordförande Lars Backlund.

Timrå kallade under tisdagen till presskonferens. Där kom beskedet att klubbchefen Jörgen Wahlberg tvingas lämna klubben.

Wahlberg själv fick beskedet under måndagen och tidigare i dag informerades även personal och sponsorer.

– Jörgen var ledsen. Det var absolut inget trevligt möte, men det är ett enhälligt styrelsebeslut, säger ordförande Lars Backlund i ST:s livesändning. 

”Vi har värderingar och grunder”

I ett pressmeddelande skriver Timrå IK att ”orsaken är att föreningen och klubbchefen har olika syn på affärsmoral och etik”.

– Vi i Timrå har värderingar och grunder. Jörgen har inte följt dem i vissa affärer han har gjort och i grunden handlar det om etik och moral när man gör sina affärer. Sen så... Det blåser mycket kring föreningar i Sverige och då är det viktigt att göra rätt saker. Styrelsen tycker inte att Jörgen gjort det och det är därför det har blivit så här. 

Är det privat eller ett agerande i rollen som klubbchef?

– Det är i hans roll som klubbhuset.

Timrå ska polisanmäla Wahlberg

P4 Västernorrland var först med uppgifterna att det kommer göras en polisanmälan mot Wahlberg. Något som Lars Backlund bekräftar för SportExpressen.

- Det gör vi för att vi som förening inte kan döma någon rättsligt. För både vår och Jörgens skull får polisen därför titta på det och se om något har skett som han kan dömas för. Så för allas skull gör vi anmälan som rättsväsendet får sköta. Vi kan inte utreda det här, säger han

- Jag förstår att folk börjat spekulera när man polisanmäler men jag kan inte säga mer om det nu. Tiden får utvisa vad som skett och vad som kommer att hända.

Hur mycket har det skadat Timrå IK?

Timrå kommer gå skadelöst härifrån. Det kommer inte skada föreningen och det är viktigt för oss, och därför vi agerar direkt nu. Vi har jobbat hårt för att bli rumsrena och stabilisera oss som förening. Timrå var minuter från konkurs för några år sedan och därföe är det extra viktigt göra rätt i alla affärer.

När Jörgen tillträdde sa du att ni visste att hans profil skulle passa in i vår organisation. Hur ser du på det nu? Känner ni er svikna?

– Ja det gör vi. Vi blir besvikna. Han har gjort ett bra jobb för Timrå tidigare, det är det inget snack om. Sen när det här uppdagades så känner man sig väldigt sviken och ledsen. När det börjar handla om människoöden och familjer som far illa så blir det så klart väldigt tråkigt. 

 

SportExpressen söker Jörgen Wahlberg. I ett sms till P4 Västernorrland säger Wahlberg att han inte vill ge några kommentarer.