Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klassiska klubben byter namn: ”Ingen säger det”

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Det har haft samma namn sedan 2005.

Men nu kan klassiska VIK Västerås HK byta namn.

– Det är ingen som säger VIK Västerås HK, säger styrelseordförande Pär Södergren till VLT. 

Västerås är en av Sveriges mest klassiska klubbar på herrsidan.

I fjol tog de sig tillbaka till Hockeyallsvenskan via ett mellanår i division 1. En serie klubben annars spelat i sedan 2000.

Nu kan klubben vara på väg att dra i gång en namnbytesprocess för att göra sig av med det officiella namnet VIK Västerås HK.

Byter till gamla namnet

Enligt VLT har en motion till klubbens årsmöte nästa vecka lämnats in med ett förslag om namnbyte till det gamla namnet Västerås ishockeyklubb.

– Det är ingen som säger VIK Västerås HK eller arbetar efter det namnet. Västerås ishockeyklubb är ett tydligare namn som ligger närmare det namn som används dagligdags av supportar, sponsorer och internt, säger styrelseordförande Pär Södergren till tidningen.

Södergren säger även att förslaget har starkt stöd i styrelsen så väl som hos supportrar i allmänhet.

Ett godkännande för namnbytet ligger hos riksidrottsnämnden och svenska ishockeyförbundet. Det är dock ingen särskilt skyndsam process.

– Men vi ska inte förvänta oss att det går jättesnabbt. Processen är krånglig och vi kanske kan få vänta kommande säsong ut. Men det är en process vi har för avsikt att köra i gång direkt om årsmötet röstar igenom förslaget, säger Södergren till VLT. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!