Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Stängs av i glödheta finalen

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

TIMRÅ. Björklöven kommer få klara sig utan både Daniel Rahimi och Alexander Hellström under de kommande matcherna i finalspelet.

Disciplinnämnden har stängt av Rahimi i fyra matcher och Hellströms straff sträcker sig över tre matcher. 

– Vi får utgå ifrån att de gjort en bra bedömning och delat ut ett rättvist straff, säger Timråtränaren Fredrik Andersson.

Efter en stökig finalmatch i Timrå under måndagskvällen anmäldes Björklövens två backbjässar, Daniel Rahimi och Alexander Hellström, till disciplinnämnden.

Rahimi för den tackling han delade ut på Sebastian Hartmann, som också renderade i ett matchstraff under matchen, och Hellström för sin bryska hantering av Hugo Reinhardt bakom Björklövens mål, som däremot inte bestraffades under spelets gång.

Disciplinnämnden har granskat båda situationerna och på tisdagseftermiddagen föll domen för Umeålagets spelare.

Får sitta på läktaren

Rahimi får sitta på läktaren under fyra matcher i finalen och är spelklar först till en match sju (om en sådan spelas) medan Hellström blir åsidosatt i de kommande tre matcherna. 

– Jag lägger ingen större värdering i bestraffningarna, jag tycker mest det är tråkigt att vi har en skadad spelare. Vi ska, som vi alltid gjort, fokusera på det vi kan påverka och inte vilka motståndarna måste klara sig utan, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

Du tycker att det är en rättvis bedömning med andra ord?

– Det är deras uppgift och jag lägger ingen värdering i det. Nu har de kommit fram till ett beslut och då är det säkert rimligt och rätt.