Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Så här blir nya hockeyallsvenskan

Se höjdpunkter från Jonathan Dahléns historiska kväll – gör fyra mål i samma period
Stephan Guiance
Foto: BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Hockeyallsvenskan kopierar SHL.

Till kommande säsong införs nu ett rakt slutspel där vinnaren går upp i landets högsta serie.

– Vi har diskuterat fram den här modellen med alla klubbar och känner oss trygga och nöjda med lösningen, säger Stephan Guiance.

Redan i mars berättade sajten Hockeynews hur det nu bekräftade upplägget i hockeyallsvenskan kommer att se ut kommande säsong.

Det blir ett rakt slutspel där vinnaren får en plats i SHL. De tio bäst placerade lagen i hockeyallsvenskan kommer att göra upp om att ta sig upp till landets högsta serie. Tabellens sex främsta klubbar blir klara för kvartsfinal medan lag 7–10 får inleda slutspelet med åttondelsfinal (play-in).

– Vi har kvar många streck i tabellen och placeringarna i tabellen blir av stor betydelse, inte minst då högre tabellplaceringar genererar fler hemmamatcher i ett slutspel. Jag tror och hoppas att publiken och supportrarna gillar det här, det är för dem vi finns och verkar, säger Stephan Guiance, vd för hockeyallsvenskan, i ett pressmeddelande.

Upplägget är en kompromiss. Egentligen ville hockeyallsvenskan ha en extra kvalplats nästa säsong som kompensation efter att säsongen avslutades i förtid, på grund av coronapandemin, då två hockeyallsvenska lag hade möjligheten att gå upp.

Det här innebär också att ett lag åker ur SHL varje säsong. Där kommer lag 13 och 14 möta varandra i bäst av sju matcher. Det vinnande laget spelar kvar i SHL och det förlorande laget degraderas.