Klart: Pelle Bäckman är Modos nye tränare

Foto: Claudio Bresciani / Scanpix / / SCANPIX SWEDEN
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Två viktiga poäng mot Vita Hästen.

Och strax innan matchen blev Pelle Bäckman klar som ny tränare.

Reder Modo ut det här nu?

– Det blir enormt spännande, säger Bäckman till Mittmedia efter 2-1-segern.

Under söndagen stod det klart att Modo sparkat sin tränare Andreas Johansson.

När krisklubben mötte Vita Hästen i Fjällräven center under måndagen var det Pär Styf som ledde laget.

Och när Modo åker till Västervik i morgon är det en gammal publikfavorit som tar plats i båset. Precis innan nedsläpp mot Vita Hästen stod det nämligen klart att Pelle Bäckman blir ny tränare för klubben som han lämnade för 14 år sedan.

– Ja, jag satte mig i bilen i morse i Västerås och började köra norrut mot Örnsköldsvik. Sedan plockade jag upp Jonsson (Tomas, ny andretränare), säger Pelle Bäckman till Mittmedia efter att det blivit klart.

"Det blir enormt spännande"

Kontraktet gäller över de sista fem seriematcherna i hockeyallsvenskan.

– Det blir enormt spännande. Ett korttidskontrakt på fem matcher och det som är viktigt är att vi bygger vidare på det vi såg nu mot Vita Hästen. Det kändes väldigt positivt, säger Bäckman efter att ha sett sitt nya lag slå Vita Hästen efter förlängning i Fjällräven center.

Precis som så många gånger förr under säsongen tog Modo ledningen utan att lyckas omvandla det i tre poäng.

I den tredje perioden kom kvitteringen från gästerna då Erik Olsson skickade in 1-1, till storpublikens stora besvikelse.

Förvirringen: Vem gjorde mål?

Desto muntrare blev det i förlängningen efter att David Rundqvist satt 2-1. Eller var det Per-Åge Skröder?

– Det är roligt att alla trodde att det var jag som gjorde mål men det var det faktiskt inte, säger Rundqvist, som tilldelades målet.

Med de två inspelade poängen har Modo skapat sig ett sex poäng långt försprång till Björklöven som ligger under kvalstrecket. Mycket har hänt i Modos och Pelle Bäckmans liv sedan han lämnade Örnsköldsvik för 14 år sedan.

I Bäckman har Modo fått en tränare som varit aktiv sedan slutet av 1970-talet och som bland annat har representerat stora klubbar som AIK, Västerås och Färjestad. Han har också varit förbundskapten för det danska landslaget under flera säsonger.

Men nu ligger allt fokus på att rädda kvar Modo i hockeyallsvenskan.

– Jag hade fyra fantastiskt roliga år här. Det var en trivsam miljö att jobba i både i klubben och i staden, säger Pelle Bäckman.