Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Han blir ny sportchef i Modo

Fredrik Glader blir hy sportchef i Modo Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Fredrik Glader lämnar Luleå HF/MSSK efter tre SM-guld.

Han tar nu i stället över som sportchef i Modo.

– Jag kände att tiden nu var mogen för mig att gå vidare i karriären där Modo är en förening på väg i rätt riktning, säger han till klubbens hemsida. 

Redan i slutet av augusti skrev SVT att Fredrik Glader var nära rollen som sportchef i Modo – och i går skrev Aftonbladet att det var klart. Nu har även klubbarna bekräftat.

Fredrik Glader lämnar därmed Luleå HF/MSSK och rollen som både huvudtränare och sportchef efter fyra framgångsrika SDHL-säsonger som resulterade i tre SM-guld. Hans nya uppgift blir att bygga ett lag som tar Modo från hockeyallsvenskan till SHL.

– Det ska bli spännande att få komma till bygden, som jag vet andas hockey, och som har en organisation och personal som verkligen brinner för att MODO ska ta nästa steg som organisation. Tillsammans vill jag vara del av det som alla nu satsar mot med att ta herrlaget tillbaka till SHL, säger Fredrik Glader.

Fredrik Glader har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra säsonger och hans fokus blir på herr- och juniorsidan.

– Det har gjorts ett stenhårt jobb här sedan herrlaget åkte ur SHL och det som även attraherade mig är att föreningen har en tydlig målsättning. Det har även byggts upp en organisation och en ledarstab runt herrlaget som är intressant, där även juniorlagen har en väldigt stark tradition att år efter år tillhöra toppen i Sverige, säger han.

Luleå: ”Klart vi är besvikna”

Luleå Hockey bekräftade tidigare under tisdagen att de gått med på att låta Fredrik Glader bryta sitt kontrakt i förtid.

– Det är klart att vi är besvikna över att Glader inte önskat fullfölja hela sitt avtal med oss, samtidigt som vi respekterar hans vilja till fortsatt personlig utveckling. Beslutet att låta honom lämna i förtid har växt fram i en nära dialog med våra ledare och spelare. Vi är alla övertygade om att detta är den bästa lösningen utifrån var vi är och vart vi vill i framtiden, säger vd Stefan Enbom, till klubbens hemsida. 

Assisterande tränaren Mikael Forsberg tar över Fredrik Gladers roll i Luleå, skriver SVT.