Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Fredrik Lindgren flyttar till Leksand

Foto: Sara Strandlund
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Leksand har gjort klart med sitt första nyförvärv.

Fredrik Lindgren, med flest matcher i Skellefteå AIK genom tiderna, är klar för den Hockeyallsvenska klubben.

– Jag känner mig jätteinspirerad att få komma till Leksands IF, säger han på klubbens hemsida.

Leksand rustar för Hockeyallsvenskan, efter sin ettåriga sejour i SHL, och efter att ha förlängt kontrakten med flera av lagets yngre nyckelspelare har man nu gjort klart med sitt första nyförvärv.

Fredrik Lindgren, som gjort flest matcher i Skellefteå AIK någonsin, är klar för en flytt till Dalarna. Lindgren har totalt 16 säsonger i Skellefteå AIK:s svartgula dress, och kommer för första gången säsongen 05/06 att spela i Hockeyallsvenskan efter elva raka i SHL.

Den 36-åriga backen har vunnit två SM-guld med Skellefteå och har värvats till Leksand för att bidra med sin rutin.

– Det spelar ingen roll hur mycket talang du har om du inte får lära dig vad som krävs för att bli en vinnare, våra unga killar behöver ha bra förebilder som lär ut hur man blir en framgångsrik idrottsman. Här ska vi bli bättre på att ge våra ungdomar rätt förutsättningar och jag är övertygad om att Fredrik kommer hjälpa oss väldigt bra med det, säger Mikael Karlberg från sportrådet till klubbens hemsida.

Har avancerat från Hockeyallsvenskan förut

Senaste gången Lindgren återfanns i Hockeyallsvenskan var som sagt säsongen 05/06 och då var han med när Skellefteå avancerade till SHL via en andraplats i dåvarande Kvalserien.

– Jag känner mig jätteinspirerad att få komma till Leksands IF och jag har själv varit i sitsen med Skellefteå att spela upp klubben i SHL och det är givetvis min målsättning att få göra det tillsammans med LIF. Jag har pratat med Markus Åkerblom och fick direkt en jättebra känsla av hans tankar och hur han ser på min roll i laget. Förhoppningsvis kommer jag kunna hjälpa laget och föreningen med min rutin jag samlat på mig genom åren och det känns som att kommande Leksands IF kommer ha en bra mix av unga talanger och rutinerade spelare, säger Lindgren.

Kontraktet gäller för kommande säsong.