Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Klart: Dahlén nobbar SHL – klar för Timrå

Publicerad

LOS ANGELES. Han var jagad av alla 14 klubbarna i SHL.

Men Jonathan Dahlén, 19, väljer att spela i Timrå.

- Ett smart val i det här läget när han försöker komma tillbaka efter körtelfebern, säger talangens agent, Claes Elefalk.

- Det ska bli skitkul att få spela i Timrå igen. Jag hoppas göra comeback mot Västervik hemma på fredag och att det blir en publikfest, säger Jonathan.

Jonathan Dahlén kom hem till Sverige i slutet av förra veckan efter några veckor i Vancouver och Utica, där Canucks har sitt farmarlag Comets i AHL.

Han kunde ha valt att spela där, men valde att åka hem och spela sig i form i Hockeyallsvenskan med sin gamla klubb, Timrå IK.

- Det ska bli skitkul att få spela i Timrå igen. Jag hoppas göra comeback mot Västervik hemma på fredag och att det blir en publikfest, säger Jonathan.

Han kommer att träna med laget för första gången i morgon, onsdag.

- Jag har en bit kvar till toppformen, då jag knappt gjort ett ispass på fem veckor. Men det ska bli skönt att få komma i gång och spela matcher igen.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta för att följa SHL på bästa sätt under säsongen 2017/2018 

 

Kan du se dig själv spela hela säsongen i Timrå?

- Ja, absolut. Jag tycker om att spela där och Hockeyallsvenskan är en bra liga när det gäller att utveckla spelare. Se bara på Jesper Bratt och hans succé i New Jersey, säger Jonathan.

Du känner ingen press att så snart som möjligt spela i SHL?

- Nej, verkligen inte.

Agenten Claes Elefalk:

- Körtelfeber är en jobbig sjukdom och det tar tid att komma tillbaka. Jonathan vill ta det steg för steg nu och därför är Timrå det bästa valet, säger Elefalk.

Kan ändå bli SHL för Jonathan Dahlén

Men det kan bli SHL-spel senare i vinter.

- Vi håller alla dörrar öppna och här har naturligtvis också Vancouver ett ord med i laget, då han har kontrakt med dem. Men visst kan det bli SHL när han känner att han är helt återställd. Det får vi se.

Dahlén börjar träna med Timrå i morgon.

Kanske kan han vara med och spela med laget redan till helgen.

- Det beror på hur lång tid det tar med övergångspapperen, säger Elefalk.

Vancouver lånar ut Jonathan tills vidare och kommer att följa situationen noggrant.

Jonathan gjorde 44 poäng, 25 mål och 19 assist, på 45 matcher i Hockeyallsvenskan förra säsongen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag