Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Då kommer HA-finalen spelas

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Den hockeyallsvenska finalen mellan Timrå och Björklöven skjuts upp till 30 april. 

Det meddelar ligan efter ett gemensamt beslut med klubbarna.

– Det skulle teoretiskt sett kunna skjutas på ännu längre fram, men det hoppas vi givetvis inte på, säger vd:n Gabriel Monidelle.

Finalserien i Hockeyallsvenskan har fått ett ovälkommet uppehåll efter ett coronautbrott i Björklöven, som konstaterades i tisdags. 

Både finalmatch tre och fyra, som skulle spelats onsdag-torsdag i Umeå, sköts upp till ett senare datum.

Nu har ett beslut tagits, mellan Hockeyallsvenskan och de berörda klubbarna, om när serien kan återupptas och nästa final spelas på valborgsmässoafton, 30 april.

– Vi har tillsammans med klubbarna bestämt detta. En eventuell match sju kommer spelas 8 maj, berättar ligans vd Gabriel Monidelle. 

Då spelas finalen

Detta innebär att matcherna spelas under totalt nio dagar, om finalen kräver ett avgörande i match sju. 

– Vi spelar fredag (30 april) och lördag (1 maj) back to back i Umeå. Sedan är det vila och speldagar tisdag, torsdag och lördag. Det ska inte vara några konstigheter. 

Tar ni beslutet att skjuta upp det till 30 april på grund av att det är en stor smittspridning i Björklöven?

– När det visar sig vara smittspridning i något lag, då ska vi stänga ned i en vecka. Det säger våra protokoll. När vi kikat på rimliga datum att vara i gång igen bedömdes nästa fredag vara en bra dag att återuppta. Det skulle teoretiskt sett kunna skjutas på ännu längre fram, men det hoppas vi givetvis inte på. 

Detta har både Björklöven och Timrå köpt?

– Ja, de har varit med och tagit beslutet.