Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Amerikanen har skrivit på för Leksand

Foto: DAVID KIROUAC / ZUMA PRESS/IBL

Nu står det klart. 

Amerikanen Carter Camper kommer att spela med Leksand under de kommande säsongerna. 

– Det jag har hört från exakt alla jag pratat med om Leksand är att fansen är helt otroliga, säger Camper i ett pressmeddelande. 

SportExpressen avslöjade under torsdagen att Leksand och Carter Camper hade kommit överens om ett kontrakt. 

På fredagen presenterades amerikanen av klubben. 

– Både jag och min familj är väldigt glada att komma till Leksand och vi ser fram emot ett nytt kapitel i våra liv. Vi har alltid velat ta oss över Atlanten och vi ser fram emot att bli en del av Leksand. Det jag har hört från exakt alla jag pratat med om Leksand är att fansen är helt otroliga, säger Camper i ett pressmeddelande och fortsätter: 

– Jag skulle beskriva mig själv som en spelare som alltid försöker göra mina medspelare bättre med min smartness, och jag försöker alltid skapa lägen offensivt i varje byte.

”Påminner om Ryan Lasch”

Leksands general manager Thomas Johansson är nöjd med nyförvärvet. 

– Carter är en otroligt spelskicklig spelare som kan spela både som center och ytterforward. Han har kapaciteten att styra ett powerplay och har otroligt höga offensiva kvaliteter. Han påminner en hel del om Ryan Lasch, som vi känner till i SHL-sammanhang, i sin spelstil, säger Johansson som inte utesluter ytterligare nyförvärv. 

– Vi tittar nu på att möjligen kunna knyta till oss ytterligare en toppspelare till vår forwardsuppställning, men för att det ska bli möjligt måste vi säkerställa de ekonomiska bitarna. Kan vi lösa en extern finansiering är det inte omöjligt att vi lyckas landa ytterligare en forward inför säsongen. Vi ser i alla fall över möjligheterna till detta.

Carter Camper har tillbringat mycket tid i AHL där han under den förra säsongen gjorde 41 poäng på 48 matcher för Utica Comets. Han är även spelat tre NHL-matcher för Boston Bruins där det blev ett mål. 

Kontraktet med Leksand är skrivet över två år.