Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klara för allsvenskan - nu rustar Asplöven

Conny Strömberg på väg in.
Foto: Ludvig Thunman/Expressen/Kvp

Nu är det helt klart – Asplöven får Borås plats i hockeyallsvenskan.

Nu rustar Haparandaklubben för att kunna hålla sig kvar.

Peter Wennerström är klar och Per Hållberg och Conny Strömberg kan vara på väg in.

– Vi är mitt i förhandlingarna, säger Strömberg till HockeyExpressen.se.

Asplöven har fått beskedet: Klubben spelar i hockeyallsvenskan nästa säsong. Borås tog egentligen platsen, men kan inte flytta på grund av den skrala ekonomin.

Under onsdagsförmiddagen skickade svenska ishockeyförbundet ut ett pressmeddelande om att det var helt klart. Asplöven fick veta redan på tisdagskvällen:

– Det är det största som hänt Haparandaidrotten, sedan Tomas Johanssons VM-guld i brottning. En fantastisk chans för oss säger sportchefen Per Kenttä på klubbens hemsida.

Hållberg nära

Satsningen för att kunna etablera sig i landets näst högsta ishockeyserier har nu börjat. Under gårdagskvällen gick man ut med att Peter Wennerström, utlånad till Örebro från Färjestad den förra säsongen, var klar.

Dessutom har Asplöven kontaktat två spelare med rutin på hög nivå.

Per Hållberg, tidigare i Modo och Växjö, har haft diskussioner med Asplöven och Conny Strömberg kan bli klar innan veckans slut

– Vi är mitt i förhandlingarna, säger Strömberg till HockeyExpressen.se.

– Vi har pratat lite i veckan och det håller på än. Blir det något som blir det innan helgen, annars blir det nog inget, säger Strömberg.

Öst in poäng

Hur långt ifrån står ni varandra?

– Nej, men vi är väl ganska nära varandra.

Strömberg var utlånad till Asplöven under säsongen 2010-2011, en kort tid, och har som bekant öst in poäng i Örebro de senaste tre säsongerna.