Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klar för Modo efter att ha lämnat Djurgården

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Josef Ingman lämnade Djurgården förra veckan. 

Nu har 26-åringen hittat en ny klubbadress. 

SportExpressen kunde under tisdagen avslöja att Ingman kommit överens med Modo om ett treårskontrakt, något Ö-viksklubben senare bekräftade.

– Jag har skrivit på för den här säsongen och två år till. Vi ses i Ö-vik. Nu kör vi, säger han.

Lyssna på Expressens podcast Hockeypuls med Peter Forsberg:

https://embed.acast.com/hockeypuls/ac6dc5abf79a969a9687bd091bd4a8b9

Josef Ingman bestämde sig under den gångna helgen att bryta upp med Djurgården för att söka en ny utmaning i hockey-Sverige. Anledningen var bristen på speltid i SHL-jumbon. 

– Vi ser väl att hans istid i och med förändringarna i truppen kommer att bli begränsad framöver. Josef har utifrån det uttryckt önskemål om att lämna för att söka mer istid, något som vi har gått med på, uttryckte sportchefen K-G Stoppel på Djurgårdens hemsida. 

Sedan dess har Ingman, som inte hade en ny klubb klar vid beskedet, skannat marknaden efter alternativ. 

I dag, under tisdagen, ska han ha bestämt sig.

SportExpressen avslöjade under kvällen att Ingman har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger, fram till 2024. Senare under tisdagen bekräftades nyheten av Modo, som släppte en videosnutt med Ingman på sociala medier. 

– Jag har sett att hashtaggen florerat i Ö-vik och på sociala medier ett tag, så jag tänkte ”äh, nu är det kanske dags för att åka hem”. Jag har skrivit på för den här säsongen och två år till. Vi ses i Ö-vik. Nu kör vi. 

https://twitter.com/MoDo_Hockey/status/1480985362637991940

Den hashtagg Ingman syftar till – #IngmanSkaHem – har under några säsonger varit ett inslag hos Modos supportergrupp, som länge hoppats på en återkomst för Ingman. Klubben har nu startat en ny hashtagg – #IngmanÄrHemma – efter att backen bestämt sig för att flytta hem till Örnsköldsvik. 

Spelade över 100 SHL-matcher

Ingman har inte spelat för Modo sedan säsongen 2014/2015, då han som sistaårsjunior lämnade för amerikanska juniorlaget Fairbanks Ice Dogs. Sedan dess har han klättrat i det svenska seriesystemet, genom Kallinge/Ronneby, Karlskrona, Brynäs och Djurgården. 

På tre SHL-säsonger har Ingman spelat 107 matcher och producerat 15 poäng. 

TV: ”Foppas” favoritfemma genom alla tider