Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån
 Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Kenttä: 'Låter honom ta den tid han behöver'

Publicerad

I slutet av november fick Asplövenspelaren Jozef Viszkocsil det tragiska beskedet.

Hans mamma och fyra systrar hade omkommit i en bilolycka i Slovakien.

I dag är Viszkocsil kvar i Slovakien med sin pappa.

– Vi låter honom ta den tid han behöver och låter honom komma tillbaka när han känner för det, säger lagets tränare Per Kenttä till SportExpressen.se.

Det var för ungefär en månad sedan som SportExpressen.se skrev om den bilolycka som spred sorg inom Asplöven.

Klubbens J20-spelare Jozef Viszkocsil förlorade sin mamma och fyra systrar i olyckan.

Viszkocsil var på väg till Slovakien när olyckan inträffade och har sedan dess stannat där tillsammans med sin pappa.

– Kommer han tillbaka så kommer han tillbaka och vill han stanna i Slovakien med sin far så gör han det. Han väljer helt själv, sa den assisterande tränaren Urban Lahti till SportExpressen.se då.

I Asplövens match mot Malmö Redhawks den 5 december hölls en tyst minut för att hedra Viszkocsils familj.

Nu meddelar klubbens tränare och sportchef Per Kenttä att Viszkocsil fortfarande är kvar i Slovakien.

"Vi har haft extern hjälp"

– Vi låter honom ta den tid han behöver och låter honom komma tillbaka när han känner för det. Jag har daglig kontakt med hans gent. Vi kan inte stressa fram någonting utan det är när han känner sig redo, säger Kenttä till SportExpressen.se.

Vad har han fått för hjälp från klubben?

– Han är i Slovakien och har varit det sedan det hände, så vi har enbart erbjudit vårt stöd. Självklart ska vi hjälpa honom när han kommer hit. Vi har haft extern hjälp som har pratat med vårt J20 lag, det är jobbigt för de pojkarna också.

Hur har det påverkat laget?

De är självklart ledsna för Josefs skull. Vi hade ett bra snack och har erbjudit hjälp till de som behöver, säger Per Kenttä.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag