Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är klar för Björklöven – efter fansens insamling

Se när Magnus Nyström träffade Björklövens sportchef.
Per Kenttä
Foto: Magnus Nyström
Olle Liss jublar
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Björklöven bad fansen om hjälp för att säkra ”årets supporterspelare”

Ett dygn senare var 300 000 kronor insamlade – och nu har klubben presenterat en kontraktsförlängning med Olle Liss.

– Det känns helt fantastiskt att få äran att vara supporterspelaren, säger Liss i ett klipp på klubbens Instagram.

Under fredagen gick Björklöven ut på sin hemsida och bad sina supportrar om hjälp. Under rubriken ”Kenttä behöver din hjälp!” förklarade klubben att man ville ha in 300 000 kronor får att säkra kommande säsongs ”supporterspelare”.

Cirka ett dygn senare var pengarna på plats och i en video på klubbens Twitterkonto tackar Per Kenttä de som bidragit.

– Jag är sjukt imponerad av det stöd vi har fått och så mycket pengar som vi samlat in på så här kort tid. Det tror jag inte hade hänt någon annanstans och det visar bara hur stor ”Löven-familjen” är.  

Alex Hutchings fjolårets supporterspelare

Björklövens säsong fick ett abrupt slut när säsongen ställdes in mitt under kvalmötena med Modo. General manager Per Kenttä ska nu bygga ett lag som kan ta revansch.

– Nu har ni gett mig lite krut som vi kan sätta i bössan och smälla av lite bomber. Jag har pratat med spelaren som vi vill sajna som jag är övertygad kommer bli en publikfavorit, säger han.

– Han är sjukt stolt att få den äran att bli supporterspelare och vill vara med på revanschens tåg genom hockey-Sverige.

Under söndagen offentliggjorde Björklöven att det rör sig om Olle Liss. 27-åringen värvades från österrikiska Dornbirner under fjolårssäsongen och producerade 22 poäng på 24 matcher. Han har nu skrivit på ett ettårskontrakt.

 – Det ska bli fantastiskt kul med en fortsättning i Löven, säger han.

– Det här valet var ganska enkelt till slut.

Förra säsongen värvades Alex Hutchings in som ”säsongens supporterspelare” – och kanadensaren tackade för förtroendet genom att vinna lagets interna poängliga.


LÄS MER: Modo värvar från rivalen.

https://twitter.com/Bjorkloven/status/1251604197738516480
Björklövens Olle Liss och Vita Hästens Arvid Aronsson i duell vid sargen som slutar med att Aronssons hjälm flyger rakt upp och måste knytas loss.