Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Karlskrona gör som Växjö - Kempe får gå

Foto: Patric Söderström/Kvp

Hockeyallsvenska nykomlingen Karlskrona HK sparkar tränaren Tomas Kempe.

– Det sportsliga resultatet är inte tillfredställande, säger KHK:s sportchef Carl-Johan Höök till SportExpressen.se.

I elitserien tog tabelljumbon Växjö Lakers beslutet att sparka tränaren Janne Karlsson efter den dåliga starten.

I hockeyallsvenskan gör tabelljumbon Karlskrona HK likadant.

Nykomlingen Karlskrona gör sig av med coachen Tomas Kempe, 46, som var med och ledde Blekingelaget till allsvenskan från division 1.

– Vi är fantastiskt nöjda med resan hittills, men det sportsliga resultatet är inte tillfredställande, säger sportchefen Carl-Johan Höök.

Även assisterande tränaren Oscar Andersson får flytta på sig och omplaceras inom Karlskrona HK och kommer inte att vara kvar i A-laget.

– Det är ingen enskild person som tar ett sånt här beslut. Det är första gången i KHK:s historia som vi entledigar en tränare. Det är inget man gör i brådrasket. Det är en enig styrelse och en enig klubbledning som står bakom det här beslutet, säger Höök, som tills vidare kliver ner i båset och får med sig den förre sportchefen Torbjörn Karlsson.

– Vi har inte fått ut hundraprocent av laget. Det är det det handlar om. Kortsiktigt går "Tobbe" Karlsson och jag in och så letar vi efter en långsiktig lösning. Hur lång tid den processen tar vet jag inte, säger Carl-Johan Höök.

Karlskrona, som den senaste tiden värvat både Kent McDonell och Hannes Hyvönen, har bara tagit nio poäng på elva omgångar.

Tomas Kempe fick sparken från Leksand i kvalserien 2009 och tog över Karlskrona 2010.

Han har tidigare tränat Skövde och Växjö.