Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Karlskogas supersvit – åttonde raka segern

Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Karlskoga fortsätter vinna. 

På fredagen besegrades Mora med 5-2. 

Därmed hakar Värmlandslaget på i toppen. 

Karlskoga har starka segrar mot Björklöven och HV71 bakom sig. Under fredagen gästandes laget av Mora som jagar en direktplats till vårens slutspel. 

Hemmalaget fick dock bästa möjliga start då Albert Lyckåsen gav Karlskoga ledningen, men svaret från Mora skulle bara komma sekunder senare. Lukas Wernblom stod för kvitteringen som inte skulle så sig under en längre tid. 

Efter elva minuter tog Karlskoga ledningen som bara minuter senare skulle utökas. 

Mora: ”Jag tycker att vi kör över dem”

Hoppet skulle dock tändas för Mora i början av den tredje perioden. Johan Persson satte reduceringen, och ställningen efter 40 minuter var 3-2 till hemmalaget. 

– Jag tycker att vi kör över dem, tyvärr så får de så många billiga utvisningar, sa Moras Robin Johansson som var märkbart besviken över domarinsatsen. 

– Jag har inte fått någon motivering av dem (domarna). De säger ju ingenting.

Mora skulle dock inte komma närmare. Alexander Leandersson och David Lindquist såg till Karlskoga tog ett rejält grepp om matchen, och fastställde slutresultatet till 5–2. 

Åttonde raka segern

Därmed var Karlskogas åttonde raka seger ett faktum. 

– Det är skönt att vi inne i ett gott stim. Vi ska kunna fortsätta på den här vägen. Vi har en bra stämning i laget, säger Karlskogas Alexander Leandersson. 

Moras tränare Johan Hedberg: 

– En svag första period. Sen höjer vi oss i andra perioden. Vi har en hel del chanser, men de gör flera mål i powerplay. Det blir matchavgörande. 

Så ska HV71 ta sig tillbaka till SHL