Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Karlskoga värvar amerikansk center

BIK Karlskoga presenterar ännu ett nyförvärv.

Det är den AHL-meriterade centern Adam Estoclet som har kommit överens med klubben om ett kontrakt på ett år.

– Vi är övertygade om att han kommer passa in bra hos oss, säger klubbchefen Torsten Yngveson till Karlskogas hemsida.

BIK Karlskoga har presenterat ännu ett nyförvärv inför kommande säsong. Det är den amerikanske centern Adam Estoclet, 26, som har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Adam är tänkt som vår förstacenter och ska bidra i powerplay, en poängstark spelare som samtidigt har en hög arbetsmoral, säger klubbchefen Torsten Yngveson till Karlskogas hemsida.

"Har följt Adam"

Estoclet kommer närmast från spel i danska ligan, där han gjorde 39 poäng på 29 matcher. Dessförinnan har han spelat i italienska ligan och flera säsonger i AHL.

– Vi har följt Adam under säsongen och vi är övertygade om att han kommer passa in bra hos oss i BIK, säger Yngveson.

Sedan tidigare är det också klart att lagkaptenen Martin Thelander förlänger sitt kontrakt med klubben med två år.

– En kulturbärare som stannar i minst två år till. Martin är en mycket viktig spelare för oss, både på och utanför isen. Han visar med dagens påskrift vilket stort BIK-hjärta han har, kommenterade Yngveson då.

"Känner stort förtroende"

Däremot har Jesper Olofsson, som var lagets bästa målskytt den gångna säsongen, lämnat klubben för spel i SHL och Karlskrona.

– Det är både att laget har gått upp i SHL, men också att Pelle (Hånberg, tränare) ringde och visade så stort intresse. Han har haft koll på mig sedan jag spelade i J20. Det gör att jag känner förtroende från honom, i och med att han visade så pass mycket att han ville ha hit mig gör att det bara känns positivt, sa Olofsson när beslutet blev offentligt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!