Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅNFoto: Johan Bernström / BILDBYRÅN
 Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅNFoto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN
 Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN
Foto: Pavel Koubek/Tt / TT NYHETSBYRÅNFoto: Pavel Koubek/Tt / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Pavel Koubek/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Karlskoga klart för SHL-kval mot Rögle

Publicerad

Karlskogas SHL-dröm lever!

Efter en dramatisk match kunde värmlänningarna vinna den direkt avgörande matchen på övertid.

– Vi är väl värda det här, säger lagkaptenen Daniel Wessner till C More.

Det blev en riktig nagelbitare när play off matchen till ett direktkval skulle avgöras mellan BIK Karlskoga och AIK. Hemmalaget började bäst och hade en tvåmålsledning under hela matchen tills klockan slog 59.23 - då kom AIK tillbaka.

Solnalaget stod för en fantastik vänding då man vände till oavgjort på blotta 30 sekunder och matchen gick till förlängning.

Efter matchen var Karlskogas lagkapten, Daniel Wessner mycket belåten med sitt lags insats.

– Det blir en lång resa men ett jävla skönt slut. Samtigit har vi inte gjort någonting än, nu börjar det riktiga kriget. Vi har varit i kvalserien några gånger men det här blir det största vi har varit med om, säger han till C More.

– Vi slår i underläge, ingen räknar med oss men det ger oss bränsle. Man är så stolt, vi var tippade i botten inför säsongen men vi är ett jävla gäng och har fått ihop ett bra lag av det. Vi är väl värda att vara i den sista finalmatchen, säger lagkaptenen Daniel Wessner till C More.

"Vi avslutar på ett hedersvärt sätt"

Efter matchen var AIK:s tränare besviken men ödmjuk.

– Sett till hela säsongen är Karlskoga värda den här platsen, säger AIK:s tränare Roger Melin till C More.

– Vi var tvungna att spela på 3 femmor i två perioder, hade vi haft mer folk hade vi kunnat göra match av det. Det har varit en tung säsong med många skador men vi avslutar på ett hedersvärt sätt.

C More: Tränar du AIK nästa säsong?

– Vi får se, efter det här vill man ha ju ha revansch, just nu vill man spela igen i morgon.

Texten uppdateras.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag