Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är magiskt – går f*n inte att beskriva”

Modo jublar efter segern. Foto: C More
Mathchjälten Patrik Karlkvist Foto: C More
Patrik Karlkvists avgörande straff Foto: C MORE

Norrderbyt mellan Björklöven och Modo bjöd på stor underhållning och heta känslor.

Och efter straffar var det till slut Modo som tog segern – efter ett iskallt avslut av Patrik Karlkvist.

– Fruktansvärt jävla skönt, så underbart att vinna, säger matchhjälten till C More.

Modo öppnade mötet med Björklöven starkt. Patrik Karlkvist gav gästerna ledningen med klockan på 2.43 och några minuter senare ökade Kristian Jakobsson på efter att Modo bjudit på ett riktigt klapp-klapp-spel.

I andra perioden kom Björklöven ut som ett nytt lag. Sebastian Selin reducerade efter ett par minuters spel och halvvägs in i matchen kom även kvitteringen genom Lukas Ericsson.

Men efter att Patrik Karlkvist slagit till med sitt andra mål för kvällen fick hemmalaget ändå gå till periodvila i underläge. Med dryga sju minuter kvar av tredje perioden fick sedan Emil Lundberg arenan att koka. Björklöven-forwarden hittade krysset med en handledare och matchen var återigen kvitterad.

Patrik Karlkvist avgjorde

Avslutningen på tredje perioden blev en dramatisk historia – men inget av lagen lyckades säkra trepoängaren. Matchen avgjordes i stället efter straffar. Och där klev Patrik Karlkvist återigen fram och visade kyla.

– Det är magiskt. Går fan inte att beskriva. Jag har väntat på de här målen ett tag nu så det känns fruktansvärt skönt, säger Karlkvist till C More.

 – De hade lite långa anfall på oss och stundtals var de faktiskt bättre. Men vi redde ut situationen och lyckades ta två poäng.

Modo ligger fortsatt kvar på sjundeplats i tabellen. Men eftersom Södertälje slog Oskarshamn halkar Björklöven däremot under strecket och ligger nu på niondeplats.

På annat håll i serien fortsatte krisen för Leksand. Dalalaget föll mot Tingsryd med hela 1-5 och åkte därmed på fjärde raka förlusten.