Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kaptenen tvingas till operation

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

HV71:s lagkapten Simon Önerud ådrog sig en skadad hand i en match mot Vita Hästen.

Nu kommer beskedet att han tvingas till operation och kan missa stora delar av hockeyallsvenskans grundserie.

– Dagens undersökningar visar att han har ådragit sig en ledbandsskada i tummen, säger lagets läkare Jonas Kalman.

Klubbikonen Martin Thörnberg har redan lånats in som ersättare.

Nu meddelar HV71 att lagkaptenen Simon Önerud kommer att missa stora delar av hockeyallsvenskans grundserie. Detta på grund av en skada han ådrog sig i lagets 6–4-seger mot Vita Hästen i går.

Efter att ha fått en smäll redan i den första perioden spelade Önerud dock klart resten av matchen. Men därefter har skadan han ådrog sig utvärderats och det står nu klart att 33-åringen kommer att opereras.

– Simon fick en smäll mot handen. Dagens undersökningar visar att han har ådragit sig en ledbandsskada i tummen. Tyvärr blir det nu operation för Simon och konvalescensen är 2–3 månader, säger lagets läkare Jonas Kalman i ett pressmeddelande.

Ytterligare en spelare skadad

Därmed ser det ut som att Önerud, som gjort 13 poäng på 18 matcher den här säsongen, riskerar att väldigt stora delar av grundserien som slutar i början av mars. Men möjligheten finns alltså att han hinner återhämta sig innan ett eventuellt slutspel.

I samband med att klubben presenterade lånet av Martin Thörnberg meddelades det även att Taylor Matson går skadad. Dock återstår det att se hur allvarlig den skadan är.

HV71 leder just nu den haltande tabellen i hockeyallsvenskan med 10 poängs marginal ned till serietvåan Modo.

TV: Mathias Bromé om livet i Schweiz