Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Känns inte rättvist mot andra lag i ligan"

Foto: Anna-Lena Bergqvist

Leksand är under rekonstruktion.

Samtidigt uppges klubben vara på jakt efter Modos Oscar Alsenfelt - något som piskar upp ytterligare känslor inför seriefinalen mot Bik Karlskoga.

– För mig är det som att handla och ta med sig varorna när det står "kort medges ej", säger Bik-forwarden Carl Berglund.

Leksands IF har ansökt om rekonstruktion och väntar besked i februari.

Samtidigt publicerade Dalarnas Tidningar i går uppgifter om att Leksand är på jakt efter Modomålvakten Oscar Alsenfelt som laget lånade in tre matcher tidigare under säsongen.

– Jag säger att ingenting är omöjligt här. Jag kollar vad som behövs för att förhoppningsvis kunna ta oss till kvalserien och då är det viktigt att ha alla pusselbitar på plats, säger sportchef Tommy Salo till dt.se.

"Det låter konstigt"

Detta förvånar Bik Karlskogas Carl Berglund.

– Jag har svårt att förstå hur man kan göra en rekonstruktion och sedan lägga bud på en spelare. Nu vet jag inte om det är så, men det låter konstigt, säger Berglund.

Han menar att det inte blir rättvist mot övriga lag i ligan att värva trots svåra ekonomiska problem.

– Jag vet inte exakt hur stora skulder Borås hade men nu kommer det en klubb med många fler miljoner i skulder och gör en rekonstruktion och värvar sedan spelare. Det känns inte fair mot andra lag i ligan.

SPORT-Expressen sökte i går Salo, klubbdirektör Anders Doverskog och Leksands IF Ishockey AB:s ordförande Sven Rosén för en kommentar, utan framgång.