Erik Källgren. Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Erik Källgren. Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN

Källgren motade 50 skott när AIK vann mot Leksand

Publicerad

Leksand dominerade toppmötet mot AIK.

Men vad hjälpte det när AIK hade en storspelande Erik Källgren, 22, i mål?

Källgren motade 50 (!) skott när AIK vann med 3-2.

– Överlägset svettigast i år, säger Källgren till C More.

AIK fick en drömstart på toppmatchen i Dalarna. Den tidigare LIF-spelaren Eric Castonguay gjorde 1-0 redan efter fem minuters spel. Fem minuter senare var det dags för en annan tidigare Leksandsspelare att presentera sig. Jens Jakobs gjorde 2-0, ett mål som gjorde Jakobs till poängbäst i hockeyallsvenskan - någonsin. 

"Ganska trött"

Jesper Frödén gjorde 3-0 till AIK innan Mattias Ritola reducerade två gånger om. Men någon kvittering blev det aldrig, mycket tack vare Erik Källgren i gästernas mål. 

– Jag är ganska trött nu. Men jävligt skönt är det, säger Källsgren till C More.

AIK skuggar nu toppduon Leksand och Timrå i tabellen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag