Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kallar det utveckling – vi kallar det avveckling”

Sonny Lundwall.
Foto: TOMMY PEDERSEN / TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN
Lagen i Hockeyallsvenskan samlades under dagen vid upptaktsträffen inför säsongen.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

För en tid sedan lanserade Hockeyettan ett förslag.

Det gick ut på att man skulle slopa Hockeyallsvenskan, för att i stället spelat med fyra olika divisioner, under namnet "Hockeyettan"

Nu ger Hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall ett klart besked.

– Det som de kallar för utveckling, kallar vi för avveckling, säger Lundwall.

Hockeyallsvenskans ligachef har dragit sig för att kommentera förslaget från Hockeyettan, som man skickade ut i en skrivelse för ett tag sedan.

Men när C Mores Mike Helber ställde frågan på den årliga upptaktsträffen av Hockeyallsvenskan, kunde han inte hålla sig.

– Vi har ju sagt att det inte ska kommenteras, men när du nu ställer frågan, så...

Sedan gav han klart besked:

– Det är mer än 15 år sedan som man valde att slopa modellen, som Hockeyettan nu vill ha. På den tiden ansåg man att gapet till SHL, och den ekonomiska bärkraften inte höll.

– Då tog man det modiga beslutet att skära ner till 24 lag, i en norr och en söderserie. Till och med då insåg man att det inte höll. Då blev det nuvarande form, med en serie, på 16 lag, som 2009 bantades ner till 14 lag, vilket man även nu håller kvar vid.

– Det är bevisat att det är det bästa, säger Sonny Lundwall.

”Ökad ekonomi och intresse”

Han pekar på olika faktorer, som anledningen till detta:

– Det är ekonomiskt bärkraftigt och bevisat sportsligt. Vi har ett lag som går upp till SHL varje säsong och om man tittar i denna lokalen, med det mediala intresset, så såg det inte ut så här för 15 år sedan. Det har också bidragit till ökad ekonomi och intresse för serien, säger Lundwall.

Samtidigt refererar han till utvecklingen av spelare, där han tar stöd av juniorlandslagets förbundskapten, Tomas Montén.

– Jag kan citera Tomas. Han tycker det är en "hit" med Hockeyallsvenskan. Här utvecklas hans spelare, säger Sonny Lundwall.


LÄS MER: Betyg på alla spelare i hockeyallsvenskan – hockeymagasinet finns ute i butik.