Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

JVM-stjärnan skrev på - då kraschade sajten

Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Moras JVM-stjärna Mikael Wikstrand, 19, har jagats av så gott som alla lag i elitserien.

I dag valde han att skriva på för - Mora.

Det fick klubbens hemsida att krascha.

– Det här handlar inte om pengar för då hade han gått till någon av de andra klubbarna, säger klubbdirektören Peter Hermodsson till SportExpressen.se.

Mora IK berättade på sin hemsida klockan 13.53 att den hett eftertraktade JVM-backen Mikael Wikstrand skrivit nytt ettårskontrakt med klubben.

Sajten kraschade

Nyheten var så stor och överraskande att Moras sajt kraschade.

– Det verkar vara för många besökare inne, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

Morabacken Mikael Wikstrand är draftad av NHL-klubben Ottawa Senators. Under JVM var han en av turneringens bästa backar.

Han har efter JVM-silvret uppvaktats av en rad elitserieklubbar och till och med varit och hälsat på hos flera av dem.

Aningen överraskade

Därför kommer dagens besked från Mora IK aningen överraskande.

Mikael Wikstrand har valt att skriva på ett nytt ettårskontrakt med Mora. Och det är utan klausuler för spel någon annanstans i Europa, enligt Peter Hermodsson.

– Vi gjorde det lite gentilt och erbjöd honom ett kontrakt för det är vår skyldighet. Han hade erbjudande från de flesta klubbarna i Sverige, men han valde att stanna. Det är vi otroligt glada för, säger Hermodsson.

Tog ni i rejält när ni erbjöd honom kontraktet?

– Nej, nej, nej. Det har vi gjort klart från början att vi inte har de pengarna. Vi har inte köpt fast Micke på något sätt. Jag tror att han skulle kunna få det dubbla om han gick till elitserien, men han har ett stort Morahjärta och han känner att han utvecklas rätt. Han ville ha ett år till i Mora, säger Hermodsson.

Ingen pengafråga

– Det här handlar inte om pengar för då hade han gått till någon av de andra klubbarna.

Och det finns ingen elitserieklausul i kontraktet?

– Nej, inget sånt. Han vill vara här ett år till och utvecklas i lugn takt. Även om de flesta klubbarna i elitserien känner att han är redo att gå nu så är det här rätt för honom. Vi har inte legat på utan kommit med ett kontraktsförslag som är normalt för Mora IK, säger Peter Hermodsson om sin guldklimp.

Även Moraforwarden Jonas Westerling blir kvar kommande säsong.