Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag är så jävla lycklig för det här”

Foto: PER GROTH / BILDBYRÅN
Foto: PER GROTH / BILDBYRÅN

Västerås är klart för hockeyallsvenskan.

Det klassiska laget klarade kvalet från hockeyettan efter att ha säkrat en poäng mot Troja/Ljungby.

– Jag är så jävla lycklig för det här, säger backen Jimmie Jansson till Hockeypuls.

Det stod klart redan tidigt under torsdagens omgång i kvalserien till hockeyallsvenskan att Västerås troligtvis går upp från hockeyettan – detta eftersom Borlänge såg ut att gå mot förlust i sin match mot Västervik.

Laget skulle därmed även ha klarat sig med förlust, men med bara två minuter kvar att spela mot Troja/Ljungby skickade Fredrik Johansson in kvitteringen för VIK och säkrade en poäng.

Samtidigt missade Huddinge att besegra Piteå – och därmed var avancemanget från hockeyettan klart, när fortfarande en match återstår i kvalserien. Troja/Ljungby vann matchen i förlängning, men åker trots det ur och spelar i Hockeyettan nästa säsong.

Västervik hänger kvar

Västervik besegrade till slut Borlänge med 3-0, och hänger kvar i hockeyallsvenskan även nästa säsong.

Västerås åkte ur hockeyallsvenskan förra året, men är nu alltså tillbaka efter redan ett år.

Backen Jimmie Jansson var med när Västerås åkte ur hockeyallsvenskan förra säsongen. Jansson var lyrisk när han eldade på hemmapubliken efter avancemanget. 

”Det har varit underbart”

Glädjen var total när han intervjuades i Hockeypuls sändning.

– Jag är så jävla lycklig för det här. Att få göra det på det här sättet och stanna kvar i Västerås. Vi har inget uttalat mål att gå upp, men drivkraften i truppen är att vi ska göra det. Jag är stolt över spelare, ledare och framför allt är jag så jävla stolt över den här staden. Kolla på stödet vi har i den här matchen. Och inte bara hela säsongen utan hela säsongen. Det i Sveriges tredje division!

Joel Werner kom till laget inför säsongen.

– Det har varit underbart, sådan jäkla bra grupp. Det har varit jäkligt häftigt att spela här, säger han i Hockeypuls sändning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!