Foto: PER GROTH / BILDBYRÅNFoto: PER GROTH / BILDBYRÅN
 Foto: PER GROTH / BILDBYRÅN
Foto: PER GROTH / BILDBYRÅNFoto: PER GROTH / BILDBYRÅN
 Foto: PER GROTH / BILDBYRÅN

”Jag är så jävla lycklig för det här”

Publicerad

Västerås är klart för hockeyallsvenskan.

Det klassiska laget klarade kvalet från hockeyettan efter att ha säkrat en poäng mot Troja/Ljungby.

– Jag är så jävla lycklig för det här, säger backen Jimmie Jansson till Hockeypuls.

Det stod klart redan tidigt under torsdagens omgång i kvalserien till hockeyallsvenskan att Västerås troligtvis går upp från hockeyettan – detta eftersom Borlänge såg ut att gå mot förlust i sin match mot Västervik.

Laget skulle därmed även ha klarat sig med förlust, men med bara två minuter kvar att spela mot Troja/Ljungby skickade Fredrik Johansson in kvitteringen för VIK och säkrade en poäng.

Samtidigt missade Huddinge att besegra Piteå – och därmed var avancemanget från hockeyettan klart, när fortfarande en match återstår i kvalserien. Troja/Ljungby vann matchen i förlängning, men åker trots det ur och spelar i Hockeyettan nästa säsong.

Västervik hänger kvar

Västervik besegrade till slut Borlänge med 3-0, och hänger kvar i hockeyallsvenskan även nästa säsong.

Västerås åkte ur hockeyallsvenskan förra året, men är nu alltså tillbaka efter redan ett år.

Backen Jimmie Jansson var med när Västerås åkte ur hockeyallsvenskan förra säsongen. Jansson var lyrisk när han eldade på hemmapubliken efter avancemanget. 

”Det har varit underbart”

Glädjen var total när han intervjuades i Hockeypuls sändning.

– Jag är så jävla lycklig för det här. Att få göra det på det här sättet och stanna kvar i Västerås. Vi har inget uttalat mål att gå upp, men drivkraften i truppen är att vi ska göra det. Jag är stolt över spelare, ledare och framför allt är jag så jävla stolt över den här staden. Kolla på stödet vi har i den här matchen. Och inte bara hela säsongen utan hela säsongen. Det i Sveriges tredje division!

Joel Werner kom till laget inför säsongen.

– Det har varit underbart, sådan jäkla bra grupp. Det har varit jäkligt häftigt att spela här, säger han i Hockeypuls sändning.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag