Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forsberg: ”Ger mig stöd i denna väldigt svåra tid”

Tobias Forsberg skadade sig allvarligt mot Almtuna.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Modo-fans skickar en hälsning till Tobias Forsberg.
Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Moras klack hyllar Forsberg.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Tobias Forsberg råkade ut för en allvarlig olycka i mellandagsmatchen mot Almtuna.

Nu har Forsberg för första gången skickat en hälsning sen olyckan.

”Jag känner mig verkligen rörd och det ger mig stöd i denna väldigt svåra tid”, säger han genom agenten Michael Reander på Leksands hemsida.

Det var på annandagen som olyckan var framme för Leksands Tobias Forsberg.

Efter en kollision dundrade Forsberg in i sargen med huvudet före med en allvarlig nackskada till följd. 

Stödet från hela hockey-Sverige har varit stort och Forsberg har hyllats på flera arenor runtom i Sverige och flera supporterklubbar till rivaliserande lag har skapat tifo för att hylla honom.

Sedan dess har informationen varit knapp om Forsbergs hälsotillstånd, men under kvällen kommunicerade Leksand ut Tobias Forsbergs första ord sedan händelsen via agenten Michael Reander.

Tobias Forsbergs första ord efter skadan

– Jag har först nu på slutet tagit del av några av alla era hälsningar. Jag känner mig verkligen rörd och det ger mig stöd i denna väldigt svåra tid. Ett stort tack till alla leksingar, resten av hockey-Sverige och alla andra för er värme och omtanke. Tack, säger Forsberg. 

Leksand skriver vidare att Forsberg ligger kvar på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Både rehab- och läkeprocessen är ännu inne i ett tidigt skede och det är för tidigt att uttala sig om bestående men, rapporterar Leksand vidare.

Leksand har även valt att implementera Tobias Forsbergs tröjnummer 19 på sina matchdräkter.

I början av månaden uttalade sig Tobias Forsbergs bror Johan, professionell hockeyspelare i SHL-topplaget Luleå, om stödet.

– Jag tänker på min bror hela tiden. Det är tufft.

– Alla har varit underbara. Fansen, spelare, media och alla andra runt hockeyn. Vi i familjen är tacksamma för alla fina ord och alla fina budskap från fansen. Det värmer. Stort tack från pappa Urban, mamma Maria och så från mig. Vilken fin respekt alla visat, sade Forsberg till Aftonbladet.