Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dahléns känslostorm: ”Det är helt otroligt”

Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Timrå IK är åter i SHL. 

Laget besegrade Björklöven med klara 5-0 och totalt 4-1 i matcher i den hockeyallsvenska finalen och säkrar därmed spel i den högsta serien i höst. 

– Det är helt otroligt. Den här gruppen är helt otrolig, säger Jonathan Dahlén, som fick pris för slutspelets mest värdefulla spelare till C More.  

Timrå IK vann hockeyallsvenskan med 22 poängs marginal och i slutspelet stod man emot trycket. Under onsdagskvällen säkrade laget en plats i SHL nästa säsong. 

Resultatet i den femte finalmatchen mot Björklöven skrevs till hela 5-0 vilket innebär totalt 4-1 i matcher för Timrå. 

Timrå till SHL efter 5-0 seger

Finalserien stod 1-1 i matcher när covid-19 bröt ut, först i Björklöven och sedan i Timrå och stoppade finalen i 20 dagar. När spelet väl återupptogs uppe i Umeå var det Timrå som var hetast och vann två raka matcher och skaffade sig tre matchbollar och möjlighet att säkra SHL-platsen på hemmaplan under onsdagskvällen. 

Något de också gjorde. 

Lagets stora stjärna, Jonathan Dahlén satte 1-0 redan efter en dryg minut och strax därefter fyllde Erik Walli Walterholm på till 2-0 vilket gav Timrå ett tidigt grepp om matchen. 

Tre snabba mål i mitten den andra perioden genom Erik Walli Walterholm, Albin Lundin och Albin Carlson gjorde att medelpadingarna hade 5-0 inför den tredje perioden.  

– Jag tycker det bara lyser i ögonen på alla i vårt lag, säger Jacob Blomqvist till C More inför den tredje perioden. 

I den tredje perioden spelade Timrå kontrollerat och slutresultatet skrevs till 5-0. 

– Jag är så oerhört stolt över att få vara en del av det här, säger tränaren Fredrik Andersson i C More. 

– Vi har satt ihop det här laget så att det skulle vara slagkraftiga när det gällde som mest och det visar killarna. 

Det innebär att Timrå åter spelar SHL - något man gjorde senast säsongen 2018/19. 

Dahlén mest värdefulla spelare

Lagkapten Jonathan Dahlén var märkbart rörd efter att ha lett sitt lag till SHL för andra gången. Dahlén som prisades som slutspelets bästa spelare tog hjälp av Jeremy Boyce-Rotevall när han delade ut medaljerna till sina lagkamrater. 

– Det är helt otroligt. Den här gruppen är helt otrolig. Jag menar ”Bojan” (Jeremy Boyce-Rotevall, reds. anm) har tagit hand om mig sedan jag var 16 år och att få gå upp med honom, som vi har krigat hela säsongen, säger Jonathan Dahlén i C More.