Jättekrossen: Gjorde 10 mål(!) i premiären

Björklöven körde över Södertälje i hockeyallsvenskans premiär.

Efter att det delats ut ett matchstraff och två fem utvisningar på fem minuter kunde gästerna vinna med 10–2 i Scaniarinken. 

Södertälje mot Björklöven.

Med andra ord var det ett riktigt klassikermöte som gick av stapeln i fredagens sista premiärmatch i hockeyallsvenskan.

Väl i matchen gick Björklöven utan några större problem upp i en klar ledning i den första perioden. Detta sedan Veeti Vainio inlett målskyttet efter 40 sekunder och Björklöven gjort tre mål på mindre än tre minuter. Därmed var ställningen 1–4 efter den första perioden.

Väl i den andra inledde Björklöven med att utökat till hela 1–5 innan de såg ut att få jobba i uppförsbacke.

Detta sedan Veeti Vainio delat ut en elak knätackling på Villiam Haag som precis tagit sig in i offensiv zon och försökt med en kroppsfint, detta i mitten av den andra perioden.

Två spelare i slagsmål

SSK-spelaren blev liggandes på isen med smärtor i ena knät och Vainio tilldömdes ett matchstraff efter att domarna valt att titta på situationen i efterhand. 

– Det är klart att det är ett högre straff när man tittar på knäts vinkel och att det kommer ut när han går inåt i banan, säger sade C Mores expert Johan Tornberg om situationen.

Dock var det Björklöven som utökade ledningen i boxplay därefter och gick till pausvila med en 1–6-ledning.

– Man är inte alltid beredd på att motståndarna kontrar i boxen så det gäller att ligga på där också, sade Alexander Viklund som själv gjorde ett mål i boxplay i den första perioden.

I slutakten höll Björklöven undan och utökade bland annat sin ledning till hela 10–2, som även blev slutresultatet. På det drabbade Anton Heikkinen och Axel Ottosson samman i ett slagsmål och tilldelades varsitt personligt straff på fem minuter.

Noterbart är att bland annat Alexander Wiklund och Fredric Andersson gjorde tre poäng vardera.

Samtidigt hade Södertäljes nya tränare Jörgen Bemström ett antal anledningar att glömma den tuffa premiären.

– Just nu är jag tom och besviken. Men livet går ju vidare i morgon, säger han till C More.