Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Körde över Modostjärnan – stängs nu av fem matcher

Modos stjärnmålvakt Patrik Bartosak knockades i målgården och fick utgå. Men David Åslin, Vita Hästen, slapp matchstraff. Se bilder från matchen.
Patrik Bartosak fick en hjärnskakning av smällen.
Foto: C MORE

När Vita Hästen mötte Modo kom en omdiskuterad situation att ske.

Det när David Åslin körde över Modos målvakt Patrik Bartosak som i situationen ådrog sig hjärnskakning och missar lagets avgörande matcher i toppstriden.

Nu står det klart att Åslin straffas hårt för smällen. 

Vita Hästens stjärna stängs av i fem matcher.

I Modos match borta mot Vita Hästen kom en situation som fick Modo-lägret att rasa efter matchen. 

Det efter att stjärnmålvakten Patrik Bartosak tvingats lämna matchen redan i första perioden efter att ha blivit pååkt av Vita Hästens forward David Åslin, som bara fick 2+10 av domarna på isen - något som irriterade Modos tränare Björn Hellkvist som i går uttalade sig på klubbens hemsida:

– Jag är fortfarande väldigt upprörd över situationen och det på grund av flera orsaker. Dels är det en dålig aktion av Vita Hästen-spelaren och dels en oerhört svag bedömning ute på isen. Sen är det givetvis även väldigt tråkigt för Patrik, sa han då och fortsatte:

– Vi har under säsongens gång dömt bort mål för att klubbspetsar varit i målgården och bestämt oss tillsammans för att skydda målvakterna i sporten. Men när en målvakt sedan blir överkörd med en tackling i huvudet och tvingas att utgå så händer ingenting ute på isen. Det är helt sjukt och väldigt, väldigt fel.

Beskedet - stängs av resten av grundserien

David Åslin anmäldes dock i efterhand och i dag har beslutet från Disciplinnämnden kommit. 

Forwarden stängs av i fem matcher vilket innebär att han missar resten av grundserien samt inledningen av Slutspelsserien om Vita Hästen skulle ta sig till det stadiet. 

I domen skriver Disciplinnämnden att tacklingen är vårdslös, har stor skaderisk och att den sker när Bartosak hade sina skridskor i målgården vilket betyder att målvakten då ej ska vara tacklingsbar.

Modos general manager Fredrik Glader skriver i ett sms:

”Bra att det beivras i efterhand, sjukt att det missades under matchen. Nu har vi lagt det åt sidan och ser först och främst framemot kvällens match mot AIK.”