Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Även nästa finalmatch skjuts upp

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Finalmatcherna mellan Björklöven och Timrå, som skulle spelats onsdag-torsdag, är uppskjutna. 

Hockeyallsvenskan meddelar nu att serien kan återupptas tidigast till helgen.

– Visar det sig att det inte är ett så stort utbrott, alltså färre än fem personer, då kikar vi på att komma i gång redan till helgen, säger ligans vd Gabriel Monidelle. 

Finalen mellan Björklöven och Timrå är tills vidare pausad på grund av smitta som letat sig in i Umeålaget. Det konstaterades under tisdagen, då klubben genomförde tester på sina spelare och ledare. 

Tidigt tog ett beslut att skjuta upp matchen som skulle spelats under onsdagskvällen, och nu meddelar Hockeyallsvenskan att även torsdagsfajten måste spelas vid ett senare tillfälle.

– Vi har precis haft ett möte med båda lagen där vi gemensamt bestämde att vi ställer torsdagsmatchen också. Nu jobbar vi skyndsamt med att titta på alternativen vi har för att spela vidare, säger Gabrielle Monidelle till SportExpressen. 

Vilket alternativ ligger närmast till hands?

– Det hänger på provsvaren helt enkelt. Visar det sig att det inte är ett så stort utbrott, alltså färre än fem personer, då kikar vi på att komma i gång redan till helgen, men om det är fler smittade kommer vi behöva skjuta på det uppåt en vecka.