Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkar tränaren efter mardrömsinledningen

Ulf LundbergFoto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Södertälje har haft en mardrömsinledning på årets säsong i hockeyallsvenskan.

Nu väljer de att sparka tränaren Ulf Lundberg.

– Vi känner att vi behöver göra en förändring för att tillföra ny energi till gruppen, säger ordförande Christer Åberg till klubbens hemsida. 

Efter elva spelade matcher ligger Södertälje SK på fjortonde och sista plats i hockeyallsvenskans tabell.

I lördags blev man förnedrade av serieledaren Björklöven – och målvakten Alexander Sahlin slog sönder plexiglaset med sin klubba efter att ha blivit utbytt i den första perioden.

Nu väljer klubben att agera genom att sparka lagets huvudtränare Ulf Lundberg.

– Vi känner att vi inte har fått ut full potential av den grupp vi har idag, säger ordförande Christer Åberg i ett uttalande på klubbens hemsida.

Dennis Bozic och Nichlas Falk tar över

Han fortsätter:

– Jag och Uffe har haft en bra dialog under helgen, han har under två års tid lagt ner en enorm energi och kompetens i klubben, vi vill verkligen tacka honom för allt arbete och hans tid i klubben. Vi önskar honom lycka till med framtida uppdrag.

Tränaransvaret tas nu över av Dennis Bozic och Nichlas Falk.

– Det som händer just nu är att vi tittar på vilka möjligheter som finns när det kommer till att tillföra spelare och eventuellt ytterligare tränare till truppen. På grund av den skadesituation som råder så jobbar vi aktivt med att hitta förstärkningar på spelarsidan, men vi utesluter inte heller att det kommer ske förstärkning på tränarsidan, säger Christer Åberg.

”De kan nog leverera en del poäng”

Enkät med spelare i hockeyallsvenskan inför säsongen