Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Midsommarpresenten: En ny stjärnvärvning

Foto: DANIEL MALMBERG
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

Här är HV71:s midsommarpresent till fansen. 

David Ullström återvänder till moderklubben. 

– Det känns helt rätt tid att komma hem och jag är otroligt taggad, säger den tidigare guldhjälten i ett pressmeddelande.

David Ullström är född i Jönköping och inledde sin karriär i klubben. Efter SM-guld 2010 lämnade Ullström Sverige för spel i bland annat NHL och KHL, innan en kort återkomst 2017-2018 – där det också blev guld. 

32-åringen kommer senast från spel i schweiziska Davos. Men nu går alltså flyttlasset återigen hem till Jönköping, där han skrivit på ett ettårskontrakt med moderklubben. 

Det tydliga målet är att vara med och ta upp HV71 i SHL igen. 

– Det är en fantastisk känsla att få vara i Husqvarna Garden som HV-spelare igen. För mig är detta helt rätt tid att komma hem och det var länge sedan jag var så här taggad på att spela hockey och hjälpa HV71 tillbaka, säger Ullström i ett pressmeddelande

Enligt klubben är Ullström just nu inne i en rehabiliteringsperiod efter en höftoperation och kommer inte att finnas med på isen direkt när säsongen inleds. 

– Vi känner oss lite fram men den prognosen läkaren meddelat mig är att jag kan vara redo för match senare i höst, men att jag kan gå på is relativt snart och börja träna skridskoåkning. Det har varit viktigt för mig att hela tiden vara öppen mot HV71 med min situation, säger Ullström.