Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sänkte HV71 – med 50 räddningar: "Magiskt"

Första förlusten är ett faktum. 

Björklöven körde över HV71 med 6-2. 

– Det är helt magiskt, säger målvakten Claes Endre som räddade 50 (!) skott. 

HV71 har i princip kört över allt och alla hittills i hockeyallsvenskan. Men senast hamnade de i en rejäl brygga men kunde, med 25 sekunder kvar av matchen, avgöra med 3-2-målet mot Modo. 

Under fredagskvällen var det dags för att gästa Björklöven och det var hemmalaget som började klart bättre. Redan efter två minuter satte Gerry Fitzgerald 1-0 och drygt tio minuter senare utökade Robin Gropp ledningen efter slarv från bortalagets försvar. 

– Det är mycket slarv i det här läget. Pucken studsar fram och tillbaka och ställer Gunnarsson helt i HV-målet. Det straffar sig, säger experten Harald Lückner i C More. 

Ottosson: ”Vi är ett bra lag”

”Löven” började den andra perioden precis som den första. Två minuter in satte Axel Ottosson 3-0 men HV71 reducerade kort därpå genom Jonathan Wikström. 

– Vi visar att vi är ett bra lag. Vi spelar bra så det är dumt att ändra på något. Det är bara att fortsätta, säger Ottosson.

I den andra perioden skedde en otäck kollision. I en kamp mellan Axel Ottosson och Nichlas Torp flög HV-spelaren in i ribban med bakhuvudet först.

– Ajajaj, det såg otäckt ut, utbrast C More-kommentatorn Stefan Klemetz.

– Han slår i huvudet och får en rejäl smäll, sa experten Harald Lückner. 

HV vann skottstatistiken

Men HV-lägret kunde dra en lättnades suck. Efter ett tag reste sig Torp upp, och kunde ta sig till båset på egen hand. 

Det fortsatte vara grinigt mellan lagen i den tredje perioden. HV försökte äta sig in i matchen men Björklöven höll undan och istället drog man ifrån. Löven vann matchen till sist med förkrossande 6-2, trots att HV vann skottstatistiken med 52-23. Resultatet innebar att HV:s första förlust den här säsongen är ett faktum. 

– Det är helt magiskt. Vi är effektiva och spelar oss bra ur deras press. Mycket bra jobb av hela laget idag. Det är otroligt, säger målvakten Claes Endre som alltså räddade 50 skott. 

TV: Så ska HV ta sig tillbaka till SHL