Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kenttä presenterad – här är hans egna ord

Per Kenttä Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Per Kenttä på isen efter Oskarshamns seger mot Timrå Foto: ROBIN LINDGREN

I måndags blev Oskarshamn klart för SHL. 

Nu är deras sportchef Per Kenttä presenterad för Björklöven. 

– Det ska bli en härlig utmaning att komma till en klubb som Björklöven med sina höga ambitioner, säger Kenttä i ett pressmeddelande

Per Kenttä hade så gott som alla rollen i Asplöven och hade en huvudroll i att göra dem till ett slagkraftigt lag i hockeyallsvenskan. 

För två säsonger sedan gick flyttlasset till småländska Oskarshamn där han tog över som sportchef. I måndags tog de sensationellt klivet upp i SHL. 

Kenttä har fått många lovord under sin tid i klubben och hyllats som en av de viktigaste personerna bakom Oskarshamns framgång. Men, han följer inte med dem upp. Redan i december kunde SportExpressen avslöja att Kenttä utnyttjat en klausul i kontraktet som gav honom rätt att lämna klubben efter säsongen. 

– Det här har helt och hållet med hans familjesituation att göra. Han har ett två, sa Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg då. 

Per Kenttä klar för Björklöven - har skrivit på ett treårskontrakt

SportExpressen kunde i december även berätta att Björklöven skulle bli Kenttäs nya klubbadress. Efter Oskarshamns avancemang i måndags ville Kenttä inte kommentera sin framtid närmare. 

Att du inte följer med Oskarshamn upp, hur känns det? 

– Sånt är livet i bland, men det går inte att avsluta på bättre sätt. 

Nu är Kenttä presenterad som ny sportchef för Björklöven. Han har skrivit på ett treårsavtal med klubben. 

– Per har en profil som passar väldigt bra in i det vi behöver i Björklöven och vi är glada att vi lyckats knyta till oss honom på ett treårskontrakt. Vi gjorde en noggrann rekrytering under vintern och hade en tydlig kravprofil på vilken sportchef vi ville ha. Den kravprofilen matchar Per väldigt väl, säger Björklövens vd Anders Blomberg.

Kenttäs egna ord om flytten till Björklöven

Kenttä själv säger att han ser fram emot att börja arbeta med Umeålaget. 

– Det ska bli en härlig utmaning att komma till en klubb som Björklöven med sina höga ambitioner. Nu väntar ett intressant och tufft jobb med att sätta den nya sportsliga organisationen med vissa nyckelpositioner. Därefter behöver spelartruppen kompletteras där det finns vissa luckor att fylla för att göra Björklöven ännu bättre nästa säsong, säger han.