Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Datum klart: Då börjar hockeyallsvenskan

Timrås Jonathan Dahlén.Foto: BILDBYRÅN
Björklöven.Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Hockeyallsvenskan startar 2 oktober.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Hockeyallsvenskan skjuter upp sin start med 21 dagar.

Det meddelade ligan under torsdagseftermiddagen.

”Idag kan hockeyallsvenskan och samtliga klubbar meddela att Sveriges mest underhållande liga är tillbaka 2 oktober”, skriver man i ett pressmeddelande.

Hockeyallsvenskan har tidigare skjutits upp och var planerad att starta tidigast den första oktober.

Det blev ytterligare en dag senare och man startar den andra oktober, meddelar ligan i ett pressmeddelande.

”Idag kan hockeyallsvenskan och samtliga klubbar meddela att Sveriges mest underhållande liga är tillbaka 2 oktober”, skriver hockeyallsvenskan.

Hockeyallsvenskan startar 2 oktober

Pressmeddelandet fortsätter sedan:

”Coronapandemin slår hårt mot samhället och de hockeyallsvenska lagen är inget undantag. Det är av yttersta vikt för klubbarnas och ligans överlevnad att matcherna kan spelas inför publik eller att ett betydande ekonomiskt stöd erhålles. Annars riskerar flertalet svenska städer att bli av med deras stolthet i form av deras hockeylag.”

Det finns ”en överhängande risk” att klubbarna inte kan slutföra säsongen om den spelas utan publik eller ekonomiskt stöd.

”Publiken är det som gör hockeyallsvenskan och det är med stor sorg vi konstaterar att det finns en risk att supportrarna kanske inte kommer kunna följa sitt lag från läktaren och sjunga fram laget till seger. Ligan hoppas på snabbt beslut kring publikfrågan”

I pressmeddelandet skriver man också att ett nytt spelschema kommer presenteras inom kort.