Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: De avslår Modos överklagan

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

Modos SHL-dröm sprack i och med den avslutade säsongen.

Då valde man att överklaga.

Nu har Riksidrottsnämnden bestämt sig för att avslå klubbens överklagan.

Modo kom tvåa i hockeyallsvenskan och vann den första matchen i finalserien mot Björklöven. För drygt en vecka sen kom beskedet från ishockeyförbundet att säsongen stängs med anledning av coronautbrottet. 

Vad det innebar i praktiken?

Samtliga lag stannar kvar i den serie som de spelade i under säsongen 2019/2020. Inga lag går upp i seriesystemet, inga lag åker ur.

Modo tyckte att det var ett orättvist beslut och valde at överklaga till Riksidrottsnämnden.

”Vi yrkar på att beslutet undanröjs och återförvisas till Svenska ishockeyförbundet för ny beredning. Vi anser att det inte är styrkt på vilket regelverk beslutet är grundat samt att det saknas konsekvensanalyser för hur detta beslut påverkar såväl ligor som klubbar”, skrev Modo på sin hemsida.

Beskedet: Modos överklagan avslås

Under onsdagen hade Riksidrottsnämnden ett möte där man tog upp Modos ärende. Efteråt meddelar de i ett pressmeddelande att klubbens överklagan avslås.

”Av SIF:s tävlingsbestämmelser framgår bl.a. att det är förbundsstyrelsen som fastställer seriebestämmelserna. Enligt SIF:s seriebestämmelser kan bestämmelserna ändras och uppdateras under säsongen och beslutas av förbundsstyrelsen”, skriver de och fortsätter:

”Mot denna bakgrund finner RIN, som prövar ärendet slutligt, att SIF:s styrelsebeslut tillkommit i behörig ordning och inte på annat sätt strider mot gällande stadgar eller tävlingsbestämmelser. RIN avslår därför Modo Hockeys överklagande”.