Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gozzi lämnar rollen som tränare – efter förlusten

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Sjätte raka förlusten för AIK i hockeyallsvenskan. 

Då lämnar Anders Gozzi jobbet som assisterande tränare – för att endast fokusera på sportchefsrollen. 

– Vi gör det här för att förtydliga Jussis roll som förstatränare, säger Gozzi till AIK:s hemsida. 

AIK har fått en tung inledning på hockeyallsvenskan med nio förluster på de 16 inledande matcherna, och ligger just nu sist i tabellen. 

Under söndagen hade laget chansen att gå förbi Södertälje i tabellen, och det började bra i matchen mot Vita Hästen med ledning redan efter fyra minuter. 

Men till slut föll AIK i straffläggning, och fick endast med sig en poäng från mötet. 

Efter matchen meddelar AIK att de genomför förändringar i tränarstaben. Anders Gozzi kommer inte längre att fungera som assisterande tränare, utan fokuserar endast på sin roll som sportchef. 

Anders Gozzi lämnar tränarbåset i AIK

J18-tränaren Emil Alengård blir ny assisterande tränare i Gozzis ställe. 

– Vi gör det här för att förtydliga Jussis roll som förstatränare och få en tydlighet på ledarsidan. Jussi och Emil känner varandra och med Emil får vi in en ny kraft som kan se var vi är med nya ögon. Samtidigt får jag möjlighet att se verksamheten ur ett nytt perspektiv, något som kan vara nyttigt just nu, säger Anders Gozzi till AIK:s hemsida

AIK meddelar även att de plockar in idrottspsykologen Pär Pettersson.

– Pär är en av Sveriges bästa mentala coacher med lång erfarenhet från bland annat Tre Kronor. Han kommer att börja jobba med laget nästa vecka, säger Gozzi. 

Anders Gozzi var optimistisk inför utgången av säsongen när SportExpressen pratade med honom i början av oktober. 

– Jag tycker fortfarande att vi har ett hyggligt lag som ska kunna ligga högre upp i tabellen, det tror jag spelarna känner också. När vi spelar bra, då är vi bra. Det gäller att vi hittar tryggheten och börja göra mål. Vi ska jobba hårt tillsammans för att bryta den här trenden, sa han då.