Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Stöttar Leksand: ”Jag hoppas de går vidare”

Publicerad

Timrå gick på knock i den hockeyallsvenska finalen - efter en ny uppvisning från Jonathan Dahlén. 

Lagets stortstjärna var på nytt ostoppbar när Timrå besegrade Leksand med 4-1. 

Nu väntar Karlskrona i kvalspel om en SHL-plats. 

Den på förhand väldigt spännande hockeyallsvenska finalen mellan Timrå och Leksand blev allt annat än dramatisk. Mycket tack vare Jonathan Dahlén. 

Timrå vann både match ett och två och Dahlén stod på 2+2 i poängstatistiken. Och då hade han sparat det bästa till sist. 

Den tredje matchen var knappt tre minuter gammal när han var med och spelade fram Johannes Kinnvall till 1-0. Sen såg han själv till att trycka in 2-0-målet efter nio minuter. 

Dahlén dominerade hela finalspelet

I den andra perioden fick han chansen att näta på straff, men Tex Williamsson stod för en vass räddning. 

Det andra målet kom dock. Fem minuter in i den tredje perioden så fick Timrå ett numerärt överläge och Dahlén stod för sitt andra mål i matchen och sitt sjunde poäng totalt i finalspelet. 

– Det är fantastiskt kul. Jag är stolt över grabbarna, vi gör det bra, säger Dahlén till C More. 

Dahléns stöd till Leksand efter krossen 

Matchen slutade med Timråseger 4-1 och nu väntar det kvalspel mot SHL-jumbon Karlskrona om en plats i SHL till nästa säsong. 

– Det har varit fokuserat och roligt i finalspelet och vi är trötta nu, men nu ska vi vila upp oss, säger Dahlén som samtidigt uttrycker sitt stöd till Leksand. 

– Jag lider med Leksand och deras schema. De var i Karlskoga och sen Oskarshamn och de har fått åka mycket buss. De är ett bra lag så jag hoppas att de går vidare och får möta Mora. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag