Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Jonathan Dahlén låg bakom allt i segern

Publicerad

TIMRÅ. Jonathan Dahlén är en av världens största talanger.

I kväll visade han varför med fyra poäng i den första finalmatchen. 

Med det låg supertalangen bakom allt i övertidsvinsten.

– Grabbarna förväntar sig att jag ska kliva fram offensivt då det är där jag har mina styrkor, säger Dahlén. 

Karlskrona HK och en plats i nästa års upplaga av SHL är priset. 

Timrå IK och Leksands IF är de tävlande.

Och i kväll kom de två klassiska klubbarna att mötas i den första av potentiellt fem hockeyallsvenska finalmatcher i en match där Timrå IK vann efter förlängning.

Vem som fixade den första segern för Timrå? Jonathan Dahlén, så klart. 

Supertalangen låg nämligen bakom allt när han själv sköt ett mål - och assisterade till resterande av Timrås mål vilket gav honom ett facit på ett mål och tre assist när matchen summerades. För det hyllades han av sin tränare efteråt:

– Det är viktigt för oss. Han är en poängspelare som har den här klassen som är vår offensiva spets. Det är viktigt att han får göra det direkt när man vet att om det är så då kan bollen fortsätta rulla. Det är vi i behov av, säger Fredrik Andersson och fortsätter:

– Han visar ju direkt vilka skills han har. Framför allt spelet med puck. Han har alla offensiva kvaliteter som man söker i en spelare. 

"Det spelar ingen roll vem som gör det"

För Jonathan Dahlén, som är utlånad från NHL-laget Vancouver Canucks, var det dock noga att efter matchen poängtera att Timrås seger i kväll blott bara var ett av tre steg på vägen mot målet. Direktkval mot SHL - mot Karlskrona HK.

Även om han njöt av att finalen är i gång:

– Det var en bra start på serien och rolig match att spela, säger han och fortsätter om sina fyra poäng:

– Det spelar ingen roll vem som gör det men grabbarna förväntar sig att jag ska kliva fram offensivt då det är där jag har mina styrkor, samtidigt förväntar även jag mig av defensiva grabbarna att de gör jobbet och det gör alla i dag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag