Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jonas Rönnqvist är på väg till Almtuna

Jonas Rönnqvist.
Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Foto: Olle Wande / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

Sedan Lars "Osten" Bergström avgick som sportchef för Luleå så har den tidigare Luleåtränaren Jonas Rönnqvist pekats ut som hans ersättare.

Men nu kan Almtuna stjäla åt sig honom framför nästan på norrbottningarna.

– Vi har haft en kontakt, som jag har tolkat det så fanns det ett ömsesidigt intresse, säger Almtunas sportchef Tobias Pehrsson till UNT.

Den 14 december gick klubben ut med att Lars "Osten" Bergström lämnar jobbet som sportchef i Luleå Hockey när hans kontrakt går ut i vår. När han slutar har han haft uppdraget under nio år.

Tidigt pekades Jonas Rönnqvist, som tränare i Luleå mellan 2010 och 2014, ut som en naturlig ersättare till "Osten" - och Luleå tog tidigt kontakt med Rönnqvist.

– Vi har haft en bra dialog och har en bra dialog, men sagt att vi ska vänta och se. Luleå Hockey är inne i en ny omorganisation och det är mycket som händer i klubben just nu. Det är viktigt att vårda varumärket, sa Rönnqvist strax innan jul.

"Ska låta det gro"

Men Luleå är inte de enda som rycker i Rönnqvist. Även Almtuna, som tämligen nyligen avskedade Niklas Eriksson som tränare, har för samtal med honom.

De senaste samtalet mellan parterna hölls för några veckor sedan.

– Som jag har tolkat det så fanns det ett ömsesidigt intresse. Det enda som egentligen har sagts är att vi ska låta det här gro, säger Almtunas sportchef Tobias Pehrsson till UNT.

"Kommer titta på det"

Rönnqvist var tränare i Almtuna i två säsonger innan han tog över Luleå 2010.

Och Pehrsson hymlar inte med att det finns ett intresse för att ta tillbaka honom till klubben.

– Finns det alternativ som kan utveckla vår verksamhet ännu mer så kommer jag självklart att titta på det, och Jonas Rönnqvist är ju en person och en ledare som har kompetens och erfarenhet att utveckla vår verksamhet.