Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jättemissen: ”Vi fick tyvärr inte rätt bilder”

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Kvällens möte mellan Modo och Södertälje blev en målrik historia, där hemmalaget Modo till slut gick segrande efter straffavgörande.

Under matchen åkte Södertälje-spelaren Brett Pollock på ett matchstraff, något som domare Olov Lundqvist nu erkänner var ett misstag.

 – Det känns inte alls bra. Vi skickar ut honom från matchen när det skulle räckt med två minuters utvisning, säger huvuddomaren Olov Lundqvist.

Modo tog hem extrapoängen efter straffavgörande. Men matchen fick ett annat efterspel. Detta efter att domarna valde att ge Södertäljes Brett Pollock matchstraff efter en situation mellan nämnde Pollock och hemmamålvakten Tex Williamsson.

Nu går en av huvuddomarna i matchen, Olov Lundqvist, ut med att matchstraffet var en felbedömning efter att domarna inte fått se rätt bilder på situationen från videorummet.

”Det känns inte alls bra”

 – Vi bedömer att Brett kommer in med kraft mot målvakten, där han träffar huvudet. Därav ska situationen videobedömas. Vi gör det, och där får vi tyvärr inte rätt bilder, säger Lundqvist till hockeyallsvenskans sociala medie-kanal och fortsätter beskriva den olyckliga situation som uppstod.

 – Som jag kan se nu så är det kroppen som träffar skridskon som gör att han blir fälld, och därav kan vi inte göra rätt bedömning. Det ska inte vara ett matchstraff då han blir fälld och därefter träffar målvakten. Där blir det fel i kommunikationen mellan oss och situationsrummet. Det känns inte alls bra. Vi skickar ut honom från matchen när det skulle räckt med två minuters utvisning.

Modo ligger just nu på en andraplats i tabellen, medan Södertälje parkerar en bit längre ner på en tiondeplats.

Garpenlöv: ”Vill se Wikegård i SHL”