Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättehyllningen: ”Jag vettefan hur han gör”

Västerviks tränare Mattias Karlin.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Kent Norberg, sportchef i Timrå.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Timrås lagkapten Jonathan Dahlén.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

VÄSTERVIK. Först skickade Timrå sin konkurrent Västervik på semester.

Sedan öste laget beröm över vinterns stora överraskning.

– Jag vettefan hur han (Emil Georgsson) får ihop det med små medel och att han har så mycket utländska spelare. All heder till Västervik, säger sportchefen Kent Norberg. 

Timrås resa denna säsong är inte slut, för efter 4-2 i matcher mot Västervik väntar nu finalspel mot antingen BIK Karlskoga eller Björklöven. 

För Västerviks del har det däremot blivit dags att ta fram golfklubborna och blicka mot sommaren. 

Säsongens skrällag, som med små medel, tagit sig till semifinal har ändå en del att glädjas åt. Hela Hockeysverige hyllar deras insats.

Även fast tränaren Mattias Karlin hade svårt att ta till sig av lovorden direkt efter slutsignal.

– Det kan vi nog känna först om några dagar. Här och nu känner jag inte så. Vår plan var att ta det här till sju matcher men tyvärr stöp vi på mållinjen. Ingenting väger upp den besvikelsen. Det är tufft just nu, sa en besviken Västervik-tränare till SportExpressen. 

”All heder till Västervik”

Motståndarlaget Timrå, som nu tagit sig förbi både AIK och Västervik i slutspelet, valde efter segern i semifinalen att ösa beröm över sin motståndare.

– All cred till Västervik. Vilket lagbygge. Och hur de krigar. Jag är sjukt imponerad. Otroligt bra kämpat och det har varit roliga matcher att spela, säger storstjärnan Jonathan Dahlén. 

Sportchefen Kent ”Nubben” Norberg hyllade sin kollega i Västervik, Emil Georgsson. 

– Jag vettefan hur han får ihop det med små medel och att han har så mycket utländska spelare. De gör det i alla fall otroligt bra och jag är den första att lyfta på hatten för deras säsong. De har lyckats bra under flera år och all heder till Västervik.

Vill inte kommentera uppgifterna 

Smålandsklubben förlorar dock en nyckelfigur i föreningen till nästa säsong. Västervik kommer få vinka av sin succétränare Mattias Karlin som, enligt SportExpressens uppgifter, tar över Modo. Han har skrivit på ett treårsavtal med Ö-vikslaget.

– Vi får se vad som händer framöver, svarar Karlin.

Hur känns det att det här var din sista match som Västerviktränare?

– Det vet vi inte. Vi får se, som sagt. Just nu fokuserar jag inte på det.

Om jag säger att du har ett påskrivet treårskontrakt med Modo, vad säger du då?

– Det jag säger är att framtiden får utvisa det. Här och nu tänker jag inte på det. 

”Jag skiter fullständigt i vilka vi möter”

Timrå IK får nu förbereda sig inför finalen som startar på söndag. 

– Vi får några dagar att vila. Sedan är det en ny bäst av sju-serie. Då kommer det smälla igen. Vi måste ha tålamod och vi är inställda på en grisig serie, säger Dahlén. 

Antingen ställs Timrå mot BIK Karlskoga eller Björklöven. 

Varken Dahlén eller sportchefen Kent Norberg önskar något av lagen i final. 

– De är ganska jämbördiga. Det är bra för oss om det går till sju matcher, men vilka som går vidare till final spelar ingen roll för oss, säger Dahlén som får medhåll av Norberg:

– Spelar ingen roll. Jag skiter fullständigt i vilka vi möter. När vi åkte ut 2019 hoppades jag på ett visst lag, men vi vet hur det gick. För oss är det oväsentligt vilka vi möter. Det kommer bli tufft vilket som.