Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Timrå vinner – efter galen suddenrysare

Publicerad

När Leksand och Timrå möttes för en vecka sedan var det heta känslor.

Och när den hockeyallsvenska finalen drog i gång på fredagskvällen var det precis likadant.

Timrå vann rysaren med 4-3 - men det skulle krävas förlängning för att skilja lagen åt. 

– Det är klart man ska vara nöjd när man vinner, men vi måste vinna på söndag igen för att skaffa oss ett bra utgångsläger, säger Jonathan Dahlén. 

Michael Parks avgjorde matchen efter sex minuter i numerärt överläge. Amerikanen hoppade in från utvisningsbåset, hakade på i en Timråkontring och pricksköt matchavgörande 4-3 bakom Robin Rahm i Leksandsmålet.

– Det här är fantastiskt. Viktigt att få den första segern, säger Parks till C More. 

Bara minuterna innan segermålet hade Leksand pressat på för ett segermål, men en storspelande Henrik Haukeland räddade Timrå flera gånger om. 

– Det var en bra känsla. Det är lättnad att mina lagkamrater döda utvisningen och att jag inte kostade mitt lag matchen, säger amerikanen.

Timrå fick drömstart på finalserien

Timrå har nu besegrat Leksand vid fyra av de fem gånger lagen har ställts mot varandra under säsongen. Härnäst möts lagen i Leksand på söndag. Vinner Timrå där har man chansen att säkra kvalspel mot Karlskrona redan i nästa hemmamatch.

– Det är väldigt stort och sätter prägeln på hela serien. Det visar hur tät den här matchserien kommer att bli, de är ett bra lag, säger Michael Parks. 

Fyra poäng av Jonathan Dahlén

Supertalangen Jonathan Dahlén var inte helt nöjd med sitt lags prestation efter matchen. Trots det stod Dahlén för hela fyra poäng (1+3) - och var alltså inblandad i samtliga av hemmalagets mål. 

– Det är ofta första matchen som är nervös. Det är den bortalaget har störst chans att vinna. Det är starkt av oss att komma ut här och vinna, säger Dahlén till C More.

– Jag tycker inte att puckarna studsar med oss i dag, men vi vinner ändå. Det är ett styrketecken, fortsätter han. 

Leksands tränare Leif Carlsson var på det stora hel nöjd med sitt lags insats, trots förlusten. Samtidigt konstaterar Carlsson att LIF:s ineffektiva powerplay kostade dem segern. 

– Det är lite fram och tillbaka, vi skapar kanske lite mer. Det blir ett långt byte och sedan kommer deras kille från utvisningsbåset.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag