Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Timrå vinner – efter galen suddenrysare

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

När Leksand och Timrå möttes för en vecka sedan var det heta känslor.

Och när den hockeyallsvenska finalen drog i gång på fredagskvällen var det precis likadant.

Timrå vann rysaren med 4-3 - men det skulle krävas förlängning för att skilja lagen åt. 

– Det är klart man ska vara nöjd när man vinner, men vi måste vinna på söndag igen för att skaffa oss ett bra utgångsläger, säger Jonathan Dahlén. 

Michael Parks avgjorde matchen efter sex minuter i numerärt överläge. Amerikanen hoppade in från utvisningsbåset, hakade på i en Timråkontring och pricksköt matchavgörande 4-3 bakom Robin Rahm i Leksandsmålet.

– Det här är fantastiskt. Viktigt att få den första segern, säger Parks till C More. 

Bara minuterna innan segermålet hade Leksand pressat på för ett segermål, men en storspelande Henrik Haukeland räddade Timrå flera gånger om. 

– Det var en bra känsla. Det är lättnad att mina lagkamrater döda utvisningen och att jag inte kostade mitt lag matchen, säger amerikanen.

Timrå fick drömstart på finalserien

Timrå har nu besegrat Leksand vid fyra av de fem gånger lagen har ställts mot varandra under säsongen. Härnäst möts lagen i Leksand på söndag. Vinner Timrå där har man chansen att säkra kvalspel mot Karlskrona redan i nästa hemmamatch.

– Det är väldigt stort och sätter prägeln på hela serien. Det visar hur tät den här matchserien kommer att bli, de är ett bra lag, säger Michael Parks. 

Fyra poäng av Jonathan Dahlén

Supertalangen Jonathan Dahlén var inte helt nöjd med sitt lags prestation efter matchen. Trots det stod Dahlén för hela fyra poäng (1+3) - och var alltså inblandad i samtliga av hemmalagets mål. 

– Det är ofta första matchen som är nervös. Det är den bortalaget har störst chans att vinna. Det är starkt av oss att komma ut här och vinna, säger Dahlén till C More.

– Jag tycker inte att puckarna studsar med oss i dag, men vi vinner ändå. Det är ett styrketecken, fortsätter han. 

Leksands tränare Leif Carlsson var på det stora hel nöjd med sitt lags insats, trots förlusten. Samtidigt konstaterar Carlsson att LIF:s ineffektiva powerplay kostade dem segern. 

– Det är lite fram och tillbaka, vi skapar kanske lite mer. Det blir ett långt byte och sedan kommer deras kille från utvisningsbåset.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!