Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Janos Hari: "Modo har
mer åskådare än fans"

Foto: Andreas L Eriksson
Foto: Michael Berggren
Foto: Meli Petersson Ellafi / Bildbyrån

Efter Leksands degradering från SHL gick Janos Hari motsatt väg än många andra spelare och bytte Modo mot den hockeyallsvenska klubben.

Nu hyllar han Leksands fans - och menar att de är mycket bättre än Modo-supportrarna.

– Här i Leksand är det mer älska laget i stället för att sitta och gnälla, säger Hari till Allehanda.

Efter degraderingen till hockeyallsvenskan lämnade ett antal spelare Leksand för SHL. Men Janos Hari gick motsatt håll och lämnade i stället Modo för Leksand.

Men han ser det inte som ett steg neråt - och förklarar att valet att spela för Leksand bland annat beror på att han fick en annan roll än vad han tidigare haft efter att Anders Forsberg fått sparken från Modo.

– Det blev inte jobbigare med hockeyn, men det blev svårare då man ena dagen spelade 18 minuter och nästa dag sex när vi bytte coach. Då kände man att det blev två-tre långa månader kvar av säsongen, säger Hari till Allehanda om när Per-Erik Johansson tog över som tränare.

"Blev mer utbuade än stöttade"

I leksand ser den ungerske landslagsmannen fram emot en större roll - och bättre fans.

– Det är jättestor skillnad. Det är mer positivt på läktarna i Leksand. Det märktes förra året i Modo när det gick dåligt blev vi mer utbuade än stöttade kändes det som. I slutet, i kvalet, ställde ändå Modo-supportrarna upp bra, men det är en annorlunda publik. Här i Leksand är det mer älska laget i stället för att sitta och gnälla, säger han.

"Mer åskådare än fans"

Samtidigt menar Hari att det inte är meningen att klaga på Modo-fansen, men att Leksands supportrar är mer engagerade.

– Örnsköldsvik är en liten stad och fansen ställer upp för laget, och Modo har haft många jobbiga år, precis som Leksand. Det är bra publiksnitt där och man ska inte klaga på dem. Men här är det en större klack som sjunger och det blir bättre stämning. I Modo är det mer åskådare än fans, säger han.

Men det är inte bara fansen som hyllas av Hari. Under årets upptaktsträff hyllade han även laget - och menar att bottentippade Leksand kommer att överraska.

– Årets Leksand kommer att vara jävligt jobbigt att möta och alla som kommer hit kommer att få ett helvete, sa han då.

 

Se matcherna LIVE på C More