Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag skäms över det – de var helt förstörda”

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Modo sparkar tränarna – och Patrik Karlkvist skäms. 

Nu kräver forwardsstjärnan mer av sig själv och samtliga i Modos omklädningsrum. 

– Vi bär en stor skuld i att det blivit så här. 

Modo valde under torsdagseftermiddagen att entlediga både Pär Styf och Urban Omark från sina uppdrag. 

De lämnar med omedelbar verkan. 

Kort innan Ö-viksklubbens pressmeddelande tog duon farväl av spelargruppen.

– De var helt förstörda när de skulle tacka för sig. Det var tufft, för vi vet hur mycket de brinner för Modo. Det fanns spelare i laget som hade tårar i ögonen också. Jag satt bara där och tänkte: ”Kunde jag gjort något annorlunda, något bättre?”, säger Karlkvist. 

”Måste sluta leta ursäkter”

Modo har efter 36 matcher endast lyckats säkra 42 poäng. 

Vilket ger en tolfteplats i ligan. 

Patrik Karlkvist anser att samtliga i föreningen bär ett ansvar i kräftgången. 

– Vi spelare har felat i det här också, vi kan inte bara skylla på tränarna och systemet. Vi måste titta oss i spegeln – och det har vi sagt på alla möten vi haft. Ändå är vi här. Vi skäms över det här. Vi tar på oss skulden, att det blivit så här. Nu gäller det att rannsaka sig själv och sluta leta ursäkter.

Har ni gjort det, upplever du?

– Ja, lite så. Det har varit mycket undanflykter efter matcher, i stället för att ta tag i det själva. Alla måste ta tag i sitt. Visa ansvar. Sluta släppa över det på andra. Vi måste göra det tillsammans nu, inte titta på andra och tänka att andra ska ta tag i det. Vi måste se ut som ett lag på isen. Vi har bra stämning och kul i laget, men när vi väl kommer ut på isen måste vi börja samarbeta och inte att alla gör varsin grej. 

Har ni haft svårt att förstå spelsystemet som Styf och Omark implementerat?

– Egentligen inte. Jag tycker inte det. 

Det har sett ut så på isen. 

– Jag vet inte om det handlar om att folk inte förstår. Det är svårt att svara på. Vi vet att det inte ser bra ut... Vi kör fullt ut mot de bästa lagen och går på vilja, men det klarar vi inte av mot de andra lagen. Jag har inget bra svar på varför. Vi lägger i handbromsen av någon anledning. I grund och botten är det inte fel på systemet, vi har varit för dåliga på att hjälpa varandra helt enkelt. Vi väntar på varandra hela tiden och reagerar, i stället för att agera. 

Förre Brynästränaren tar över

Redan under fredagen får Modo bekanta sig med sin nya huvudtränare Magnus Sundquist, som tar över ansvaret tillsammans med Peter ”Piva” Johansson. 

– Jag har rätt dålig koll på honom (Sundquist). Jag vet att han fick ihop en bra grupp i Tingsryd som förlitade sig på ett igelkottsförsvar och kontringar. De var väldigt svåra att möta, minns jag, avslutar Karlkvist.