Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag skäms – har svikit mig själv”

Foto: BILDBYRÅN

En spelare Timrå IK misstänks för narkotikabrott.

Nu träder Viktor Lodin, 21, fram och erkänner:

Jag har svikit mig själv och jag har svikit mina lagkamrater”, skriver han i ett öppet brev.

En spelare i den hockeyallsvenska klubben togs under natten till söndag av polis och misstänks nu för narkotikabrott, något Sundsvalls tidning var först med att berätta på torsdagen.

– Från Timrå IK:s sida har vi ett arbetsgivaransvar. Det här är en medarbetare till oss och vi har en drogpolicy som vi följer och ett åtgärdsprogram som redan har satt i verket, sa Jonas Torines, klubbchef i Timrå IK till tidningen.

Nu träder spelaren fram och erkänner att han har använt narkotika.

Viktor Lodin berättar om händelsen i ett öppet brev

Jag ber om ursäkt. Under förra helgen blev jag ertappad med att ha använt narkotika. För detta misstag vill jag be om ursäkt. En ursäkt till föreningen Timrå IK, till alla samarbetspartners, till fans, till medlemmar och till alla er som följer Timrå IK.

”Jag har svikit mig själv”

Han fortsätter:

Timrå IK har satsat på mig och gett mig chansen att utvecklas här för att bli en bättre hockeyspelare. Jag har svikit mig själv och jag har svikit mina lagkamrater.

Jag skäms och jag är väldigt ledsen över det som hänt. Jag kommer ta ansvar för det misstag jag har begått. Timrå IK ger mig stöd och hjälp i denna situation och det är jag tacksam för.

Vad jag har gjort var fel, jag får lära mig något av detta för framtiden och jag kommer att deltaga i föreningens arbete mot droger och rent spel.

Viktor Lodin kom till klubben inför den stundande säsong och skrev på ett ettårskontrakt. Förra året spelade han i Örebro och var även utlånad till Vita Hästen.

21-åringen startade sin karriär i Leksand ungdomsverksamhet.