Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kommer få böter om jag säger något”

Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

UMEÅ. J.T. Brown trodde att han skulle få med sig en utvisning, men domarna friade. 

Efteråt var Björklövens forward förtegen om händelsen.

– Jag kommer bara få böter om jag säger något.

Björklöven har efter två raka förluster på hemmaplan i Umeå hamnat i en prekär sits när matchserien nu vänder tillbaka till Medelpad på onsdag.

Timrå har tre matchbollar, men J.T. Brown har inte gett upp.

Långt ifrån.

– Det har vi absolut inte gjort. Jag har spelat många slutspelsmatcher och vet av egen erfarenhet att bland det svåraste du kan göra är att avgöra en serie. Det kommer bli tufft på onsdag och vårt mål nu är att ta varje match som den kommer för att försöka förlänga matchserien. 

Vad tänker du om match fyra i stort?

– Vi gjorde några misstag, och de kapitaliserade på det. De är ett bra lag och vi får inte släppa till något, för då tar Timrå tillvara på det. Vi åkte mer skridskor i kväll och de hade inte lika mycket chanser som under söndagen. Känslan var ändå bra, och det tar vi med oss till onsdag. 

Vill inte kritisera domarna

Timrå vann till slut med 2-6 efter att Jakob Ragnarsson satt spiken i kistan med drygt två minuter kvar av den tredje perioden. 

Dessförinnan hade Björklöven genom William Eriksson reducerat till 2-5 och skapat lite nerv i matchen. Efter slutperiodens powerbreak skrek hemmalaget även efter utvisning när J.T. Brown fick en klubba från Filip Westerlund i ansiktet. 

Domarna valde dock att fria, vilket förvånade Björklövens amerikan. 

– Jag har helt ärligt ingen förklaring till varför det inte blev en utvisning. Klubban var klart i ansiktet, men det är inget vi kan påverka nu. Det är som det är. Jag kommer bara få böter om jag säger något.

Tror du det?

– Jag vet inte, men hemma i Nordamerika skulle jag få böter om jag kritiserade domarna.

Var känslan att ett powerplay för er del där hade förändrat utgången av matchen?

– Det tror jag. Men vi kan inte prata i termer som ”om”. Det kan man säga om mycket i den här serien. Jag tror inte att det gynnar oss att tänka så. Det var en utvisning, enligt mig, och det syntes på bilderna också. Men vi går vidare.

Vad tycker du om domarnivån i Sverige jämfört med i Nordamerika?

– Det är annorlunda. Det är ett annat spel här och min känsla är de blåser för vad spelarna gör med klubban oftare här än hemma. I Nordamerika, under slutspelet, är det mycket högre nivå och du kommer undan med det mesta. Det är annorlunda, det räcker med att jag säger det.