Peter Forsberg. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNPeter Forsberg. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Forsberg. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

"Jag kan tänka mig att komma tillbaka"

Publicerad

LOS ANGELES. När Colorado Avalanche gästade Stockholm under förra veckan fick Peter Forsberg en chans att återknyta kontakten med Colorado Avalanche, NHL-klubben han vann två Stanley Cup med.

Men när det gäller vilken klubb han kan tänka sig att arbeta med i framtiden är svaret ett annat.

– Modo är laget jag vill jobba med om jag en dag känner att jag har tid och lust att jobba med hockey på allvar igen, säger Foppa i en intervju med nhl.com.

Att Peter Forsbergs hjärta klappar för moderklubben i Örnsköldsvik är ingen hemlighet.

Men i intervjun med nhl.com, som gjordes under Colorados besök i Sverige, säger Foppa att det alltid kommer att vara Modo som gäller för honom.

– Jag bor här i Sverige och Modo ligger närmast. Mitt hjärta klappar för Modo, så jag kommer inte att jobba med någon annan klubb, säger Foppa.

"Det är en känsla jag saknar"

Han säger, som han nyligen berättade under en stor intervju med SportExpressen, att han följer Modos matcher på tv nu när han inte längre är direkt involverad i klubbens verksamhet.

– Vi har tre småbarn i åldrarna fem, tre och ett år, så tiden räcker inte till just nu. Men jag gillar hockey och kan tänka mig att komma tillbaka i en roll. Men bara i Modo, säger Foppa.

Foppa säger att vad han saknar mest från den aktiva karriären är känslan att komma ut från rinken och möta fansen efter att ha vunnit en match.

– Jag var rätt nervös före matcherna, så det är inget jag längtar tillbaka till. Men att få träffa fansen och se dem i ögonen efter att ha gjort en bra match och gett allt, det är en känsla jag saknar.

 

LÄS MER: Hockeyallsvenskan 2017/18 – spelschema och matcher i tv

 

Foppa hyllar också de svenska backstjärnorna i NHL i dag och pekar på att Erik Karlsson, Victor Hedman och Oliver Ekman-Larsson alla tillhör de tio bästa i ligan.

Men Foppa önskar att dagens unga svenska hockeystjärnor stannade kvar lite längre här hemma innan de försvinner till Nordamerika.

– De hinner inte skaffa sig en identitet i Sverige innan de åker över, det var lite annorlunda med mig, Mats Sundin och Nicklas Lidström.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag