Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Jag kan tänka mig att komma tillbaka"

Peter Forsberg. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. När Colorado Avalanche gästade Stockholm under förra veckan fick Peter Forsberg en chans att återknyta kontakten med Colorado Avalanche, NHL-klubben han vann två Stanley Cup med.

Men när det gäller vilken klubb han kan tänka sig att arbeta med i framtiden är svaret ett annat.

– Modo är laget jag vill jobba med om jag en dag känner att jag har tid och lust att jobba med hockey på allvar igen, säger Foppa i en intervju med nhl.com.

Att Peter Forsbergs hjärta klappar för moderklubben i Örnsköldsvik är ingen hemlighet.

Men i intervjun med nhl.com, som gjordes under Colorados besök i Sverige, säger Foppa att det alltid kommer att vara Modo som gäller för honom.

– Jag bor här i Sverige och Modo ligger närmast. Mitt hjärta klappar för Modo, så jag kommer inte att jobba med någon annan klubb, säger Foppa.

"Det är en känsla jag saknar"

Han säger, som han nyligen berättade under en stor intervju med SportExpressen, att han följer Modos matcher på tv nu när han inte längre är direkt involverad i klubbens verksamhet.

– Vi har tre småbarn i åldrarna fem, tre och ett år, så tiden räcker inte till just nu. Men jag gillar hockey och kan tänka mig att komma tillbaka i en roll. Men bara i Modo, säger Foppa.

Foppa säger att vad han saknar mest från den aktiva karriären är känslan att komma ut från rinken och möta fansen efter att ha vunnit en match.

– Jag var rätt nervös före matcherna, så det är inget jag längtar tillbaka till. Men att få träffa fansen och se dem i ögonen efter att ha gjort en bra match och gett allt, det är en känsla jag saknar.

 

LÄS MER: Hockeyallsvenskan 2017/18 – spelschema och matcher i tv

 

Foppa hyllar också de svenska backstjärnorna i NHL i dag och pekar på att Erik Karlsson, Victor Hedman och Oliver Ekman-Larsson alla tillhör de tio bästa i ligan.

Men Foppa önskar att dagens unga svenska hockeystjärnor stannade kvar lite längre här hemma innan de försvinner till Nordamerika.

– De hinner inte skaffa sig en identitet i Sverige innan de åker över, det var lite annorlunda med mig, Mats Sundin och Nicklas Lidström.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!