Perra Johnsson. Foto: Olle WandePerra Johnsson. Foto: Olle Wande
Perra Johnsson. Foto: Olle Wande
Tommy Jonsson. Foto: Johan LöfTommy Jonsson. Foto: Johan Löf
Tommy Jonsson. Foto: Johan Löf

"Jag går upp i taket, det är så jävla fegt"

Publicerad

På presskonferensen efter matchen mellan Björklöven och Leksand rök de två lagens tränare ihop.

Detta när de diskuterade Robin Jacobssons tuffa tackling på hemmalagets Kim Karlsson.

– Jag går upp i taket, det är så jävla fegt. Det är respektlöst och då måste jag visa känslor, säger Björklövens Tommy Jonsson till Västerbottens-Kuriren.

I mitten av tredje perioden utspelade sig otäcka scener i matchen mellan Björklöven och Leksand. Hemmalagets Kim Karlsson blev liggandes på isen efter en ful tackling av Leksands Robin Jacobsson, och fick föras ut på bår.

Björklövens tränare Tommy Jonsson reagerade starkt på händelsen - och på presskonferensen efter matchen rök han och Leksandstränaren Per-Erik "Perra" Johnsson ihop.

"Låg och snarkade på isen"

Det hela började med att tacklingen diskuterades.

– Jag har sett en repris och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det jag kan säga direkt är att det är tråkigt att det är någon som blir skadad, inleder Leksandstränaren i filmen som publicerats av Västerbottens-Kuriren.

– Jag tror att det är svårt för Jacobsson att sikta på huvudet på honom i den positionen han har när han går in i tacklingen. Det är nästan mer arslet mot. Sen om han slår i huvudet mot axeln och slår i isen sen, det är oerhört tråkigt.

Björklövens tränare har dock en annan uppfattning.

– Nu har inte jag sett tacklingen. De som har gjort det säger att det är en armbåge och jag blir irriterad på grund av att jag vet att för Robin är det inte första gången och han tar den minsta spelaren på plan. Jag tycker att det är respektlöst, säger Tommy Jonsson.

– Kim är på undersökning. Han låg ju bara och snarkade på isen, men kvicknade till i läkarrummet och det är naturligtvis skönt. Han är uppe på röntgen nu och röntgar nacke och skalle. Den var ordentlig. Han var ju väck innan han slog i isen.

Jonsson: "Det är respektlöst"

Men då protesterade Johnsson:

– Någon armbåge såg inte jag, säger han.

Jonsson: Jag säger bara att jag har fått det berättat, och är det så, så är det ju fegt.

Johnsson: Samtidigt så… Jag måste fundera över ditt uppträdande. Jag vet inte om vi har något personligt…

Jonsson: Perra, det får du göra hur mycket du vill. Jag står för vad jag säger och vad jag gör. Jag går upp i taket, det är så jävla fegt. Det är respektlöst och då måste jag visa känslor.

Johnsson: Jaja. Det förstår jag. Men du kan väl kanske… Ja, det är upp till dig.

Jonsson: Det får du stå här och bjäbba om ifall du vill. Jag står för mitt agerande.

Johnsson: Det hoppas jag verkligen att du gör. Men det lät ju inte…

Jonsson: Det kanske det inte gör i såna lägen. Men han förtjänar det också. Definitivt.

"Det får du fråga dem om"

När SportExpressen pratar med Per-Erik Johnsson efter presskonferensen vill han dock inte kommentera vad han menade när han kritiserade Jonssons agerande.

– Det är något som är mellan Tommy och Jacobsson. Det får du fråga dem om, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag