Ilskan: "Vänder ryggen – då blir jag förbannad"

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

ÖRNSKÖLDSVIK. Knapp förlust mot serieettan HV71. 

Då hade Modolägret synpunkter på två uppmärksammade domarbedömningar i slutminuterna. 

– De vänder ryggen till och vill inte ha någon kommunikation. Då blir jag förbannad, säger tränaren Mattias Karlin.

HV71 är alltjämt obesegrat i Hockeyallsvenskan, men Jönköpingslaget fick sannerligen kämpa för sin sjätte seger den här säsongen. 

Modo stod upp bra och länge mot seriesuveränen, som till slut ändå kunde kamma hem tre poäng efter att Tyler Vesel avgjort tillställningen med 25 sekunder kvar av den tredje perioden. 

2-3-målet kom till efter ett längre HV-tryck som uppstod då domarkvartetten i slutminuten flyttat ned en tekning till Modos zon efter en avblåsning för avsiktlig offside. 

En bedömning Mattias Karlin hade svårt att köpa.

– Jag får inte ihop det, oavsett hur jag vrider och vänder på det. Det är en hårfin offside och varken Ohlsson eller Woods är medvetna om att de är offside. Att då bedöma den som avsiktlig... Det är en jävla skillnad att få teka i mittzonen kontra sin egen med så lite kvar av matchen. Det blir ett helt annat stresspåslag för mycket står på spel.

Karlin försökte få kontakt med domarteamet, men fick inget gehör.

– Jag blev förbannad när det hände, men domarna vill inte åka över till mig. När HV gör mål hoppar jag ned från bänken och skriker på dem. Då vänder de ryggen till och vill inte ha någon kommunikation. Då blir jag förbannad, för jag vill veta och få ett svar. Gärna redan vid första läget, innan HV gör mål. 

Modos huvudtränare gjorde ett besök till domarrummet efter förlusten mot HV71. 

– De höll med om att det var extremt tufft att ta en avsiktlig offside. Även fast man inte är överens om allt måste man ha huvudet på skaft och kunna prata. Det var inga hårda ord mellan oss och jag menar inte att klanka ned på domarna här. 

”Det kunde ha slutat riktigt illa”

Det var inte den enda situationen som rörde upp känslor hos Ö-vikslaget. Drygt två minuter innan HV:s segermål hördes kraftiga burop i Hägglunds Arena efter att Taylor Matson sänkt hemmalagets Erik Karlsson, som vid tillfället inte ägde pucken. 

– Jag har ingen chans att se honom för pucken är bakom mål. De får kolla på det i efterhand och göra en bedömning. Vi får se vad det landar i, säger Erik Karlsson som inte såg Matson komma:

– Nej, jag får bara en smäll. Jag hinner inte tänka till alls. Träffen tar någonstans här (pekar mot revbenen).

Tacklingen på Erik Karlsson. Bilder från C More.
Foto: C More
Foto: C More

Mattias Karlin kände en oro när han såg smällen. 

– Den kunde ha gått illa. Faran är inte över nu, utan vi får följa upp det i morgon. Det kunde ha slutat riktigt illa. Vi fick kolla till Erik ordentligt, men han kunde spela klart matchen i alla fall. Förhoppningsvis är han okej i morgon också.

TV: Karlin om nya tränaruppdraget